Uusimmat

AMD:n suorittimet näyttävät dominoivan Inteliä myyntitilastoissa

29.02.2020 08:47 Muropaketin toimitus

AMD on saanut PC-markkinoilla jo aiempienkin tietojen perusteella niskalenkin Intelistä. Saksalaisen verkkokauppa Mindfactoryn tilastojen mukaan voittokulku jatkuu.

Mindfactoryn Twitteriin vuotaneet tilastot paljastavat, että AMD:n osuus on heidän myynnistään huikeat 86,11 prosenttia. Intel sai vain 13,89 prosenttia myynnistä itselleen. AMD jyrää myös rahallisesti, sillä 82 prosenttia asiakkaiden prosessoreihin käyttämistä pennosista meni AMD:lle.

Suosituin prosessori oli AMD Ryzen 5 3600. Parhaiten menestyneeseen Inteliin, Core i7-9700K -suorittimeen verrattuna, sitä myytiin huimat kolmetoista kertaa enemmän – tosin kyseessä on aivan eri hintaluokan prosessorimallit.

AMD on petrannut Mindfactoryn tilastoissa viime vuoden kesäkuusta melkein 20 prosenttia. Raportoidusti syynä ovat hyvin menestynet Ryzen 3000 -sarjan suorittimet.

Intel pääsee yrittämään vastaiskua tulevilla Comet Lake -suorittimillaan, mikäli yritys saa ne julkaistua ajoissa. Niiden täytyy kuitenkin pystyä vastaamaan AMD:n hinta-suorituskyky-tasoon, jos Intel haluaa parantaa markkinaosuuttaan.

Alla myyntitilasto.