AMD:n uusi high-end-mallisto kulkee koodinimellä Whitehaven

12.05.2017 14:55 | Muropaketin toimitus | 4


Ryzen-prosessorit ovat osoittautuneet vahvoiksi kilpailijoiksi Intelin prosessoreille. Ryzeneiden julkaisun jälkeen ei ehtinyt kulua kauaa, kun jo alettiin odottaa erillistä high-end-mallistoa. Aiemmin saatiin viitteitä 12 ytimen prosessorista, mutta nyt tiettävästi liikkeellä on 16-ytimisiä engineering sampleja. Niiden perusteella Whitehaven-koodinimellä kulkevan malliston säikeiden määrä nousee 32:een, sillä SMT:n odotetaan olevan niissä aktiivisena.

L3-muistia on 16-ytimisissä prosessoreissa 32 megatavua. Base-kellotaajuus on 3,1 gigahertsiä ja Boost-kellotaajuus 3,6 gigahertsiä. TDP-arvot ovat toistaiseksi arvailujen varassa. Aiemmista Ryzen-prosessoreista poiketen Whitehaven-prosessoreilla olisi nelikanavainen muistituki DDR4-muisteille.

High-end-malliston julkaisuajankohdaksi povataan tulevaa kesää. Prosessorit saattavat saada ensiesittelynsä jo kuun lopussa Computex-messuilla AMD:n lehdistötilaisuudessa.

Keskustelu

Heh. Ytimiä piisaa, mutta tuo nelikanavainen muisti kiinnostaa. Joskos jäisi alle tonnin prossan hinta niin voi olla messevä peli renderöintiin ja muuhun semiraskaaseen touhuun.

Nämä siis koostuvat kahdesta Summit Ridge-piilastusta(sama mitä 8-ytimisessä Ryzenissä on 1kpl) samassa paketissa.

Kaksi muistikanavaa tulee kiinni yhteen piilastuun, toiset kaksi toiseen, ja paketoinnin sisällä näitä molempia piilastuja yhdistää melko nopea infinity fabric-väylä.

Eikös sen pitänyt olla niin päin että tämmöinen olisi puolikas Naplesista. Ja Naples ei käytä suoraan sellaisenaan Summit Ridge pakettia..

Milleköhän tasolle jää single core suorituskyky? Suoraan verrannollinen 1700 sarjaan pienemmillä kelloilla?

(edit. nämähän olivatkin kaksi samalla levyllä, joten pohjautuu suoraan 7 sarjaan)

Muropaketin uusimmat