AMD:n vastaiskut Intelin uusille prosessoreille: Hinnanalennus ja huhuissa esiintyvät päivitetyt prosessorit vielä ennen uutta sukupolvea

22.05.2020 16:55 | Muropaketin toimitus

AMD on nykytietojen valossa valmistelemassa Ryzen 7 3850X- ja Ryzen 7 3750X -prosessoreja vastauksena Intelin Comet Lake-S -sarjan uutuuksille.

Uudet prosessortit julkistettaisiin huhujen mukaan kesäkuussa ja toimitukset alkaisivat heinäkuussa. Päivitetyistä malleista on nähty ensimmäisiä viitteitä jo viime vuoden puolella, jolloin AMD on todennäköisesti valmistautunut siihen, että seuravan Ryzen-sukupolven julkaisu venyy selkeästi syksyn puolelle.

Jonkilaista vahvistusta päivitetyille malleille tarjoaa Gigabyten esitysmateriaali, jossa mainitaan ”Matisse & Refresh”. Matisse on AMD:n prosessorien nykyinen arkkitehtuuri.

Uudet prosessorit tarjoaisivat todennäköisesti hieman edeltäjiään parempia kellotaajuuksia, jotta AMD saisi kurottua takaisin Intelin luomaa eroa. Arvosteluembargon rauettua tuli suhteellisen selväksi, että Intel on saanut puristettua edelleen 14 nanometrin viivaleveydellä valmistetusta Comet Lake S -sarjasta korkeat kellotaajuudet ja täten luonut kaulaa AMD:hen pelikäytössä alemmilla resoluutiolla.

Yhden varman vastaiskun Inteliä kohtaan AMD on tehnyt: Ryzen 9 3900X:n ohjemyyntihintaa on pudotettu ainakin Yhdysvalloissa.