UUSIMMAT

AMD:n Zen 2 -arkkitehtuurin 12-ytiminen prosessori ilmestyi UserBenchmark-tietokantaan

25.01.2019 17:05 | Muropaketin toimitus

AMD:n uuden prosessorin prototyypin turbo-kellotaajuudeksi on ilmoitettu 3,6 gigahertsiä ja sen tuotenimi viittaa Matisse-koodinimeen, eli kyseessä odotetaan olevan seuraavan sukupolven Ryzen- tai Threadripper -prosessori.

Prosessorin testialustaksi ilmoitetaan ainoastaan Myrtle ja MA4-prosessorikanta. Peruskellotaajuudeksi 12 ytimen ja 24 säikeen prosessorille kerrotaan 3,4 gigahertsiä. Kellotaajuudet tulevat varmasti kohentumaan lopulta myyntiin päätyvissä versioissa.

Nykyisten Ryzen-prosessoreiden 2700X-lippulaivamalli saavuttaa automaatisella ylikellotuksella noin 4,3 gigahertsin kellotaajuuden. AMD:ltä on toivottu prosessoreihin nimenomaan korkeampia kellotaajuuksia pelikäytön suorituskyvyn parantamiseksi.

TDP-lukema prosessorille on 105 wattia ja suorituskykytesti on rekisteröinyt keskusmuistiksi neljä gigatavua DDR4-muistia 1333 megahertsin kellotaajuudella. Prototyypin suorituskyvystä on jo vedetty johtopäätöksiä esimerkiksi Tom’s Hardwaressa. Suorituskykyä pitäisi olla nykyiseen sukupolveen verrattuna 13 prosenttia enemmän samoilla kellotaajuuksilla, joten IPC-suorituskyky olisi parantunut.