Anker yllättää – edullisempi versio Amazon Echo Dotista

12.08.2017 15:38 | Muropaketin toimitus

Anker tunnetaan ennenkaikkea laadukkaista virtapankeistaan. Yrityksellä on lusikkansa niiden lisäksi myös monessa muussa sopassa, viimeisimmäksi sellainen on tökätty älykaiutinmaailmaan.

Tuote lanseerataan Ankerin viime vuonna esitellyn alabrändin Eufyn kautta. Anker ei ole lähtenyt rakentamaan sille omaa tekoälypalvelua, vaan hyödyntää Amazonin Alexaa. Kyseessä on siten käytännössä täysin suora kilpailija Amazonin omalle Echo Dot -kaiuttimelle. Emoyhtiön tuotteesta sen erottaa muotoilun lisäksi hinta, 34,99 dollaria. Alkuperäisellä Echo Dotilla on hintaa 15 dollaria enemmän.

Eufy Genieksi nimetystä pikkukaiuttimesta irtoaa tehoa vain kaksi wattia, mutta sen voi liittää suurempaan kaiuttimeen tai äänentoistojärjestelmään 3,5 mm:n liitännän kautta tai langattomasti Bluetoothilla.

Genien luvataan kuitenkin vasta olevan alkua. Ankerin tarkoituksena on lopulta tarjota kaikki älykodin komponentit Eufy-brändin alla, koko kotinsa voisi Eufy-vision mukaan älyllistää alle 600 dollarilla. Tulossa on esimerkiksi älyvaloja ja Alexaa ymmärtävä versio jo olemassaolevasta RoboVac 11 -robottipölynimurista.