Uusimmat

AotS-testissä esiintyy tuntematon AMD:n näytönohjain

07.12.2016 10:59 Muropaketin toimitus

amd-radeon-687f-c1-aots-20161205

AMD:n odotetaan julkaisevan tulevat Vega-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimensa ensi vuoden alkupuolella. Nyt nettiin on saatu ensimmäisiä testituloksia tuntemattomasta näytönohjaimesta, jonka epäillään perustuvan Vega-arkkitehtuuriin.

Ashes of the Singularity oli yksi ensimmäisistä DirectX 12 -rajapintaa tukevista peleistä ja testeistä markkinoilla. Sen testitulostietokantaan on ilmestynyt tasaiseen tahtiin niin julkaistujen kuin julkaisemattomienkin näytönohjainten tuloksia.

Nyt tietokantaan on saatu 687F:C1-nimellä tunnistuva näytönohjain, joka suoriutuu HotHardwaren mukaan suurin piirtein GeForce GTX 1080 -näytönohjaimen veroisesti.

Mitään johtopäätöksiä testituloksista on kuitenkin liian aikaista vetää, sillä Ashes of the Singularityn tuloksiin vaikuttuvat lukuisat eri seikat, ja osa tuloksista poikkeaa huomattavasti vastaavilla kokoonpanoilla ajetuista muista tuloksista.

Varmaa tulosten osalta on vain se, että näytönohjain tunnistuu AMD:n aiemmista julkaisemattomista näytönohjaimista tuttuun tapaan ja että sen PCI ID -koodi ei vastaa mitään tähän päivään mennessä julkaistua näytönohjainta. Spekulaatioissa esiintynyt mahdollinen kahden Polaris 10 -grafiikkapiirin näytönohjain voitaneen sulkea kuitenkin pois vaihtoehdoista, sillä Ashes of the Singularity tunnistaa useamman grafiikkapiirin kokoonpanot.