Uusimmat

Apple julkaisi Mac Pron

08.08.2006 12:12 Ville Suvanto

Apple on julkaissut San Franciscossa pidetyssä World Wide Developer Conference -kehittäjätapaamisessa uuden Intelin prosessoreihin perustuvan Mac Pro -tuotemalliston. Apple julkaisi ensimmäiset Intelin prosessorilla varustetut tietokoneet vuoden alussa ja tuoreimmalla julkaisulla yrityksen koko tuotemallisto siirtyy PowerPC-prosessoreista Intelin prosessoreihin. Uudet Mac Pro -tietokoneet on varustettu kahdella Core 2 -arkkitehtuuriin perustuvalla kaksiytimisellä Xeon 5100 -sarjan prosessorilla, joka tunnetaan koodinimellä Woodcrest. Prosessorit toimivat joko 2,0; 2,66 tai 3,0 GHz:n kellotaajuudella ja jokainen niistä on varustettu neljän megatavun L2-välimuistilla. Kiintolevytilaa uunituoreissa Mac Proissa on enintään neljän kiintolevyn turvin kaksi teratavua ja FB-DIMM-muistia 16 gigatavua. Perusmalli on varustettu GeForce 7300 GT -näytönohjaimella, mutta 3D-suorituskykyä vaativille käyttäjille näytönohjain on päivitettävissä Quadro FX 4500:een tai Radeon X1900 XT:hen.

Mac Pron perusmalli on varustettu 2,66 GHz:n prosessoreilla, gigatavulla keskusmuistia, GeForce 7300 GT -näytönohjaimella ja 250 gigatavulla kiintolevytilaa. Applen Suomen verkkokaupasta ostettuna kyseisillä komponenteilla Mac Pron hinta on 2559 euroa, mutta kustomoituna parhailla saatavilla komponentilla tehopaketin hinta pongahtaa yli 13 tuhanteen euroon. Mac Pro -tietokoneiden toimitusajaksi verkkosivut ilmoittavat 2-3 viikkoa.

WWDC-tapaamisessa Applen toimitusjohtaja Steve Jobs esitteli myös uutta tulevaa Mac OS X 10.5 Leopard -käyttöjärjestelmää. Näillä näkymin ensi vuoden keväällä julkaistavan Leopardin uusia ominaisuuksia ovat mm. virtuaaliset Spaces-työpöydät, valmiina mukana tuleva Boot Camp -ohjelma Windows-käyttöjärjestelmän asentamiseksi rinnalle, Time Machine -varmuuskopiointi sekä tuki 64-bittisille ohjelmille.

Apple Mac Pro -tuotesivut

Muropaketin uusimmat