UUSIMMAT

Apple julkaisi macOS Sierran virallisesti

21.09.2016 18:00 | Petrus Laine

Apple macOS Sierra

Apple kertoi kesällä muuttavansa Mac OS X:n nimen seuraavan version myötä macOS:ksi. Nyt yhtiö on julkaissut ensimmäisen macOS-version eli Sierran kaikkien saataville virallisesti. Vanhalla nimeämiskaavalla Sierran versionumero olisi 10.12.

Apple listaa Siri-virtuaaliassintentin kenties merkittävimmäksi uudistukseksi käyttöjärjestelmässään. Sirin avulla voi iOS:sta tuttuun tapaan esimerkiksi etsiä tietoa ja tiedostoja, seurata urheilutuloksia ja tehdä merkintöjen kalenteriin. Siri osaa myös esimerkiksi kertoa paljonko käyttäjällä on tyhjää tallennustilaa laitteellaan ja näyttää käyttäjän tietyssä paikassa ottamat valokuvat.

Apple macOS Sierra

Muita uudistuksia macOS Sierrassa ovat esimerkiksi parempi yhteistyö muiden Applen laitteiden kanssa. Käyttäjä voi esimerkiksi kopioida kuvan puhelimella ja liittää sen dokumenttiin Mac-tietokoneellaan. Apple Watchia voidaan puolestaan hyödyntää käyttöjärjestelmän lukituksen automaattiseen avaamiseen. Dokumentti-kansio voidaan nyt synkronoida suoraan iCloud-pilveen, jolloin samat dokumentit ovat käyttäjän kaikkien Apple-laitteiden saatavilla. Käyttöjärjestelmään on lisäksi lisätty tuki Apple Pay -tuki käyttämällä iPhonea tai Apple Watchia maksun hyväksymiseen.

Apple lupaa macOS Sierran osaavan tehdä käyttäjän kiintolevylle lisää tilaa helposti. Käytännössä tämä tapahtuu siirtämällä harvoin käytetyt tiedostot iCloudiin, josta ne voidaan ladata tarvittaessa takaisin. Käyttöjärjestelmä kysyy jatkossa ohjelman asennuksen jälkeen voidaanko sen asennusohjelma poistaa samoin tein, jonka lisäksi se poistaa automaattisesti esimerkiksi ladatut tiedostot, jotka löytyvät koneelta jo valmiiksi. Käyttöjärjestelmä tyhjentää lisäksi roskakorinsa 30 päivän välein automaattisesti.

Applen uusi macOS Sierra tukee kaikkia Mac-tietokoneita, jotka on julkaistu vuoden 2009 syksyllä tai myöhemmin. Voit tutustua macOS Sierran uudistuksiin tarkemmin sen tuotesivuilla.