Uusimmat

Apple Mac OS X 10.7 saataville heinäkuussa

07.06.2011 01:21 Ville Suvanto

Apple julkisti eilen WWDC-tapahtumassa (Worldwide Developer Conference) iOS 5 -käyttöjärjestelmän sekä iCloud-palvelun, jotka on kohdistettu iPhone-älypuhelimien ja iPad-taulutietokoneiden omistajille. Mac-tietokoneita silmällä pitäen Apple kertoi lisää yksityiskohtia tulevasta Lion-koodinimellisestä Mac OS X 10.7 -käyttöjärjestelmästä, jonka päivitys saapuu Mac App Storen kautta kuluttajien ladattavaksi näillä näkymin heinäkuussa 29,99 dollarin hintaan.

Mac OS X 10.7 tuo mukanaan uudet monikosketuseleet sekä koko ruudun ohjelmat, joista jälkimmäinen piilottaa ruudulta kaiken muun paitsi itse ohjelman. Ohjelmien välillä, ikkunasta toiseen, takaisin työpöydälle tai Dashboardille tai Spacesiin pääsee vaihtamaan monikosketuseleiden avulla.

Mukana on myös Mission Control, joka yhdistää Exposén, koko ruudun ohjelmat, Dashboardin sekä Spacesin yhteen nippuun, ja kaikkia edellä mainittuja auki olevia ohjelmia sekä ikkunoita voi tutkia samaan aikaan. Launchpad puolestaan muistuttaa iOS-käyttöjärjestelmien ohjelmalistausta, ja Mac OS X 10.7:ssä ohjelmat näkyvät kuvakkeina ja niitä voi järjestellä kansioihin. Lisäksi Apple on uudistanut rankalla kädellä Mail-sähköpostiohjelmaa luomalla sille kokonaan uuden käyttöliittymän.

Resume on toiminto, jolla käyttäjä pääsee jatkamaan ohjelmien kanssa työskentelyä täsmälleen siitä tilanteesta, josta hän käynnisti tietokoneen uudelleen tai sammutti ja uudelleenkäynnisti tietyn ohjelman. Auto Save tallentaa tiedostoja automaattisesti työskentelyn yhteydessä, Versions pitää yllä tiedostoversiohallintaa ja AirDrop etsii lähistöllä olevat Mac-tietokoneet ja antaa mahdollisuuden siirtää tiedostoja koneelta toiselle.

Appe, Mac OS X Lion

AppleInsider, Apple to sell Mac OS X 10.7 Lion for $29.99 in July only in Mac App Store