UUSIMMAT

Apple oikeudessa ongelmallisten perhosnäppäimistöjen vuoksi – tuomari antaa oikeusprosessin jatkua

08.12.2019 19:03 | Muropaketin toimitus

Applen näppäimistökurimus ei hellitä rimpuilusta huolimatta. Tietotekniikkajätin MacBook, MacBook Air sekä MacBook Pro -kannettavissa tietokoneissa on ollut laajalti ongelmia niiden perhosnäppäimistöissä. Monet Apple-käyttäjät ovat kritisoineet Applea näppäimistöjen vuoksi, sillä ne ovat olleet herkästi rikkoutuvia.

Perhosnäppäimistöt tulivat Applen kannettaviin vuonna 2015. Ne esiteltiin ohuina, mutta silti toimivina ratkaisuina käyttäjien kirjoituspuuhiin. Toimivuus jäi kuitenkin pitkälti haaveeksi käyttäjien havaittua niiden ongelmat. Ne eivät enää rekisteröineet näppäinten painalluksia kunnolla, tai vaihtoehtoisesti ne tunnistivat painalluksia useita kertoja.  Näppäimistöt keräsivät myös tehokkaasti pölyä.

Apple pyysi tuomioistuinta hylkäämään oikeusjutun vedoten siihen, etteivät joukkokanteeseen osallistuneet henkilöt ole suostuneet korjauksiin. Näin ollen Applen mielestä he eivät voi todistaa ongelmia ilmenneen lainkaan. Tuomari Edward Davila päätti kuitenkin alkuviikolla, että oikeusprosessi saa jatkua. Ainakin osasyynä tuomarin päätökseen on raportoidusti se, ettei Apple väitetysti ole vuosien varrella onnistunut korjaamaan näppäimistöjä onnistuneesti.

Apple on ottanut käyttöön uusimmissa kannettavissaan saksimallisen näppäimistön. Sen pitäisi olla luotettavampi ja tarjota syvempi painallustuntuma. Alla video perhosnäppäimistöstä.