UUSIMMAT

Applelta tulossa kovan luokan ilmoitus? Jättämässä ehkä Intel-prosessorit

13.06.2020 18:13 | Muropaketin toimitus

Bloomberg kertoo Applen ilmoittavan tässä kuussa isosta päätöksestä. Yrityksen tuotteissa ei ehkä nähdä enää jatkossa Intelin prosessoreita.

Väitteiden mukaan Apple ilmoittaa siirtyvänsä ARM-pohjaisiin piireihin WWDC 2020 -tapahtumassa. Kehittäjäkonferenssi järjestetään 22. kesäkuuta etänä internetissä koronaviruspandemian vuoksi. On vielä mahdollista, että päivämäärä vaihtuu.

Huhuja Applen siirtymisestä ARM-suorittimiin on liikkunut jo vuosia. Bloombergin raportin perusteella näyttäisi siltä, että muutos on lopultakin tapahtumassa ja vieläpä nopealla aikataululla. Ensimmäinen ARM-suorittimella varustettu Mac-tietokone tulee väitetysti markkinoille vuonna 2021.

Applen intohimo ARM-prosessoreihin juontaa Bloombergin mukaan Intelin prosessoreiden suorituskyvyn hitaasta kehityksestä sekä Intelin jäämisestä ARM-suorittimien jalkoihin Applen omissa testeissä. ARM-suorittimissa on myös parempi energiatehokkuus kuin Intelin prosessoreissa. The Verge arvioi, että ARM-suorittimiin siirtyminen saattaa poikia tulevaisuudessa entistä ohuempia ja kevyempiä Mac-koneita.

Apple on puheiden mukaan kehittämässä ainakin kolmea ARM-prosessoria Maceille. Kehitystyön pohjana toimii tiettävästi iPhonen A14 -järjestelmäpiiri.