Aprillipilat 2015: 3dfx, AMD, NVIDIA, PlayStation 4, Darksync, Steam Machine ja Google

01.04.2015 18:59 Petrus Laine

Mobiilimaailman aprillipilojen ohella teknologiamaailmassa syntyi lukuisia paremmin Muropaketin puolelle sopivia aprillipiloja. Tässä uutisartikkelissa teemme nopean katsauksen muutamiin näistä piloista.

SweClockers kertoi omassa pilassaan Löwenbräu-insituutissa kehitetystä Darksync-teknologiasta. Darksync-teknologia toimii vastaavaan tapaan kuin vaikka äänen kumoavat kuulokkeet, se kumoaa ympäristön valot luoden kontrastirikkaan kuvan vaikka kirkkaassa auringonpaisteessa. Raportin mukaan erään korealaisen valmistajan näyttö tukee teknologiaa jo nyt, kunhan näyttöön liitetään webbikamera ja sen firmware päivitetään. Negatiivisena puolena ihmisen silmät ja hampaat muuttuvat Darksyncin pimeydessä valoa hohtaviksi.

SweClockers, Darksync rays darkness with the new screen technology (Google Translate)

Sony on puolestaan tuomassa PlayStation 4 -pelit aimpaa todentuntuisimmiksi PlayStation Flow -teknologialla. PlayStation Flow -teknologiaan kuuluuvat lisätyn todellisuuden lasit vedenpitävine kuulokkeineen ja reisiin sekä hauiksiin kiinnitettävät sensorit. PlayStation Flown avulla pelaaja itse voi hypätä altaaseen ohjatakseen hahmoaan vedessä ja pinnan alla. Lisäksi pakettiin kuuluu PlayStation Flow -kuivain, joka kuivaa koko kropan vain muutamissa sekunneissa uinnin jäljiltä.

YouTube, Sony PlayStation, PlayStation Flow

ThinkGeekin listoille on puolestaan ilmestynyt höyryllä toimiva Steam Machine -tietokone. Tietokoneen prosessori ja näytönohjain tulevat Intelin ja NVIDIAn normaalista valikoimasta, mutta niiden ohella siitä löytyy 400 bittiä ferriittiytimillä varustettua muistia, Marconin binäärisignaalilähetin langattomia verkkoyhteyksiä varten ja 1000 BTU:n (British Thermal Unit) hiilikäyttöinen poltin sekä 200 PSI:n paineen kestävä höyrykammio.

ThinkGeek, Steam-Powered Gaming Cabinet

Hexus kertoo legendaarisen 3dfx:n tekevän paluun näytönohjainmarkkinoille. 3dfx Voodoo Reloaded -näytönohjain on varustettu 4096 varjostin-prosessorilla, jotka toimivat maksimissaan 1 GHz:n kellotaajuudella, ja 4096-bittisellä muistiväylällä, jonka jatkeena on 8 Gt 1250 MHz:n HBM-muistia. Suorituskyvyn osalta näytönohjain taistelee lähinnä Titan X:n kanssa, mutta on parhaimmillaan jopa Titan X SLI:tä nopeampi.

Hexus, Review: 3DFX Voodoo Reloaded – the world’s fastest graphics

WCCFTech on saanut testiinsä AMD:n ja NVIDIAn tulevat huippumallit, GeForce GTX 990 Ti 24 Gt:n ja Radeon R9 395X2 16 Gt:n. GTX 990 Ti on varustettu kahdella GM200- ja R9 395X2 kahdella Fiji-grafiikkapiirillä. Suorituskykytesteissä WCCFTech oli turvautunut tuttuihin hittipeleihin, Miinaharavaan ja Pasianssiin. Radeon R9 395X2 oli resoluutiosta riippumatta nopeampi Miinaharavassa, kun taas GeForce GTX 990 Ti vei voiton Pasianssissa.

WCCFTech, Nvidia GTX 990 Ti 24GB And AMD R9 395X2 16GB Benchmarked and Reviewed

Google on tapansa mukaan ollut ahkera erilaisten aprillipilojen tuotannossa. Mukaan on tänä vuonna päässeet muun muassa peilikuva-Google, joka muuttaa kaiken sisällön Googlessa peilikuvaksi, #ChromeSelfie joka antaa mahdollisuuden ottaa helposti selfien reaktioistaan eri nettisivuista ja jakaa sen muille, Google Fiberin Dial-Up -tila, joka tuo takaisin vanhat 56k-modeemiajan nopeudet ja antaa siten aikaa elämän tärkeille asioille, sekä Google Japanin näppäimetön näppäimistö, joka perustuu vappupilliin. Kirjaimet muodostetaan puhaltamalla vappupilliin tietyllä voimakkuudella ja pituudella.

Google, com.google (peilikuva)

Google, Chrome Blog: Introducing #ChromeSelfie

YouTube, Google Fiber, Introducing Dial-Up mode

YouTube, Google Japan, Google Japanese Input Piropiro Version

Muropaketin uusimmat