Uusimmat

Aqua Computerilta innovatiivinen cuplex kryos NEXT -nestejäähdytysblokki

29.10.2016 15:56 Sampsa Kurri

aqua3-28102016

Saksalainen jäähdytysvalmistaja Aqua Computer on julkaissut uuden sukupolven cuplex kryos NEXT -nestejäähdytysblokin, jossa on useita innovaatioita. Saataville tulee omat versiot Intelin ja AMD:n prosessoreille. Päällikannessa on useita eri väri- ja materiaalivaihtoehtoja: asetaali (musta), akryyli (läpinäkyvä), kupari, nikkelöity messinki sekä PVD-pinnoitettu messinki.

aqua4-28102017

Kylmälevy on saatavilla kuparisena, nikkelöitynä kuparina ja hopeisena (.925 sterling-hopea). Keskellä pohjaa on erittäin runsaasti CNC-koneella työstettyjä kanavia, ja valmistajan mukaan kanavien rakenteet ovat alle 200 mikrometrin levyisiä. Neste syötetään keskelle kylmälevyä, josta se leviää kanavia pitkin molempien reunojen kautta takasin kiertoon.

Lippulaivamalli on cuplex kryos NEXT VARIO with VISION, jossa pystytään säätämään nesteen virtausnopeutta reaaliaikaisesti ja jonka päällipuolelle on integroitu 128×64 pikselin OLED-näyttöyksikkö USB-liitännällä. VARIO-systeemissä blokin kyljistä löytyy neljä säätöruuvia, joiden avulla virtausnopeus voidaan säätää blokkia purkamatta prosessorityypille sopivaksi. VISION-näyttö esittää esimerkiksi nesteen lämpötilan jäähdytysblokista mitattuna sekä muita kustomoitavia tietoja. Akryylikannella varustetussa mallissa on RGB-valaistus, jonka voi säätää vaihtamaan väriä esimerkiksi lämpötilan mukaan.

Mukana toimitetaan Thermal Grizzly Kryonaut -lämpötahnaa. Saksassa valmistettavien blokkien hinnat ovat materiaaleista ja ominaisuuksista riippuen 60-155 euroa. Cuplex kryos NEXT -nestejäähdytysblokista tulee saataville yhteensä yli 90 erilaista konfiguraatiota.

aqua2-28102016