Uusimmat

Arctic julkaisi uusia kotelotuulettimia – RGB-valaistuksen lisäksi käytettävissä on myös äänetön tila

09.04.2021 20:45 Muropaketin toimitus

Uusia Arctic-malleja julkaistiin kaksin kappalein, mutta niiden välillä eroa on vain valaistuksessa. Hiljaisuutta arvostaville P12 PWM PST (A-)RGB 0 db -mallit tarjoavat myös äänettömän passiivitilan. Käytännössä siis tuulettimet saa PWM-ohjattuina myös sammumaan, eikä vain laskemaan kierroksia.

Uusissa Arctic P12 PWM PST 0 dB -tuuletinmalleissa 0 db- eli äänetön tila kytkeytyy päälle, kun PWM-ohjaussignaalin taso laskee alle kymmenen prosentin. Hiljaisuudesta pitävät arvostavat varmasti tätä piirrettä.

Toki 120-millimetriset tuulettimet puhaltavat tarvittaessa ilmaa myös enintään 2000 kierroksen minuuttivauhdilla, jolloin maksimi-ilmavirtaus on 48,8 CFM. Tätä silmällä pitäen tuulettimien kosketuspinnoissa on myös kumieristys värähtelyjen vähentämiseksi ja tuulettimessa käytetään nestelaakerointia.

Valaistusvaihtoehtoja on siis kaksi: RGB ja A-RGB. Valonlähteitä on tuulettimissa 12 kappaletta, ja tuulettimet lavat ovat läpinäkyvät tehosteen näkymisen varmistamiseksi.

Sekä Arctic P12 PWM PST RGB 0dB että P12 PWM PST A-RGB 0dB -versiot ovat jo myynnissä. Kotelotuulettimista RGB-version suositushinta on 12 euroa ja A-RGB-version 13 euroa. Jälkimmäistä saa myös kolmen kappaleen pakkauksena.