Uusimmat

Arcticilta hiljainen Alpine 12 Passive -prosessoricooleri

24.05.2018 16:00 Muropaketin toimitus

Alpine 12 Passive -prosessoricooleri on suunnattu pienen lämpökuorman suorittimille, sillä sen ylin suositeltu TDP-arvo on 47 wattia. Prosessoricooleri on yhteensopiva ainoastaan Intelin LGA115x-kantaisten prosessorien kanssa.

Arcticin julkaisemaa Alpine 12 Passive -prosessoricooleria voidaan pitää päivitysversiona. Aiempi Alpine 11 Passive on ulkomitoiltaan identtinen uuden version kanssa, 95 x 95 x 69 millimetriä. Uudessa versiossa ulkonäköä on parannettu anodisoinnilla ja alumiinisiili on kauttaaltaan musta. Painoa coolerilla on 508 grammaa.

Coolerin TDP-arvoksi ilmoitetaan ylimmillään 47 wattia. Arctic kuitenkin huomauttaa, että pidempiaikaisella yli 35 watin lämpökuormalla prosessori saattaa tiputtaa kellotaajuutta lämpötilojen laskemiseksi. Kun ottaa huomioon TDP-arvon, ja sen että tuettuina ovat ainoastaan Intelin LGA115x-prosessorikannat, sopii uutuus esimerkiksi huhtikuussa julkaistujen vähävirtaisten Coffee Lake -prosessoreiden jäähdyttimeksi.

Arctic ei ole vahvistanut vielä Alpine 12 Passive -prosessoricoolerin hinnoittelua tai saatavuutta. Hinta asettunee lähelle sisarmallia, jonka suositushinta on 13 euroa.

Muropaketin uusimmat