Uusimmat

ASRock esittelee Socket AM3+ -kantaa ja -emolevyjä

29.04.2011 00:11 Ville Suvanto

Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden yhteydessä AMD:n prosessorikanta päivittyy Socket AM3+:aan. Monet emolevyvalmistajat ovat jo ennättäneet hehkuttaa aiempien Socket AM3 -kannallisten emolevyjen tukevan uusia prosessoreita, mutta suositeltavaa on asentaa uutuusprosessori Socket AM3+ -kannalliseen emolevyyn.

ASRock on julkaissut sivun, jossa se on listannut Socket AM3:n ja AM3+:n eroja. Ensimmäisenä seikkana on mainittu kantojen fyysiset erot ja ilmeisesti Socket AM3+:n osalta väri tulee olemaan musta. Merkittävämpi ero on kuitenkin pinnien reikien koko, sillä Socket AM3:ssa reiän halkaisija on 0,45 millimetriä, mutta AM3+:ssa 0,51 millimetriä. Toisena erona Socket AM3+:ssa prosessorin ja virranohjaimen välinen linkki toimii 3,4 MHz:n taajuudella, kun Socket AM3:ssa se on 400 kHz.

Kolmantena erona ASRock on listannut sivullaan Socket AM3+:n paremman hyötysuhteen loadline-tuessa, neljäntenä prosessorin kohinan laskun, viidentenä kasvaneen virrantarpeen Socket AM3:n 110 ampeerista AM3+:n 145 ampeeriin sekä kuudentena erilaisen coolerin referenssikiinnityskehikon.

ASRockin sivuilla on myös listattu yrityksen Socket AM3+ -kannalliset emolevyt, joita on luvassa AMD:n 8-tuoteperheen piirisarjoilla varustettuina yhteensä yhdeksän kappaletta. ASRock on yleisesti mielletty halpisemolevyvalmistajana, mutta yritys on jo aiemmin laajentanut tarjontaansa myös high-end-malleihin ja sama koskee tulevia Socket AM3+ -emolevyjä.

ASRock, AMD 8 series AM3+ MB