Asrock esitteli kryptovaluutan louhijoille suunnatun X370 Pro BTC+ -emolevyn

24.08.2018 16:50 Muropaketin toimitus

X370 Pro BTC+ -emolevy on varustettu kahdeksalla PCIe 3.0 x16 -liitännällä. Emolevyn muotoilua ei moittia ainakaan tavanomaiseksi, koska emolevy on korkeudeltaan 51 senttimetriä.

Kryptovaluutan louhintabuumin hiljentyminen ei estänyt Asrockia kehittämästä ja valmistamasta uutta louhintakäyttöön suunnattua emolevyä.

Asrock X370 Pro BTC+ -emolevyltä löytyy yhteensä kahdeksan PCIe 3.0 x16 -liitäntää. Ylimmäinen liitäntä toimii 3.0 x4 -nopeudella, kun loput seitsemän liitäntää toimivat 3.0 x1 -nopeudella. Asrock kehuskeleekin sillä, ettei emolevyn kanssa tarvita erillisiä riser-kaapeli-virityksiä. Erikoisjärjestelyjä tarvitaan kuitenkin itse emolevylle, sillä sen ulkomitoiksi ilmoitetaan 51 x 22,4 senttimetriä.

Emolevyltä löytyy yksi paikka DDR4-muistikammalle. Massamuisteja varten on varattu yksi SATA3 6Gb/s -liitäntä sekä yksi M.2-liitäntä joka toimii SATA3 6Gb/s -standardin mukaisesti. Emolevyn piirisarjana toimii X370, joka on harvinaisempi näky louhintakäyttöön suunnattujen emolevyjen saralla.

I/O-paneelista löytyy PS/2-liitäntä hiirtä tai näppäimistöä varten. Näyttöä varten paneeliin on varattu HDMI- ja D-Sub –liitännät. USB 2.0 –liitäntöjä on tarjolla kaksi kappaletta, kuten myös USB 3.0 –liitäntöjä.

Asrock ei ole toistaiseksi paljastanut tämän eksoottisen louhintaemolevyn hintaa tai saatavuutta.