Asrock esitteli uuden lippulaivamallin Z490-emolevyihinsä

08.05.2020 19:06 | Muropaketin toimitus

Z490 Aqua -emolevyssä prosessorin ja virransyötön jäähdytyksestä vastaa erikoisvalmisteinen vesijäähdytysblokki.

Asrockin emolevyissä Taichi-malli on usein lippulaivan roolissa. Intelin Z490-piirisarjallisissa emolevyissä lippulaivaksi nousee kuitenkin juuri esitelty Z490 Aqua.

Erityisen emolevystä tekee sen erikoisvalmisteinen blokki, joka jäähdyttää prosessoria ja virransyöttöä. Kyseessä ei ole AIO-ratkaisu vaan emolevy tarvitsee rinnalleen custom-vesijäähdytysjärjestelmän. Emolevyn mukana toimitetaan setti liittimiä vesijäähdytyksen kokoamista varten.

Custom-blokin lisäksi emolevystä löytyy OLED-näyttö, jonka voi ohjelmoida näyttämään prosessorin lämpötilaa, prosessorin kellotaajuutta, tuulettimien kierrosnopeuksia tai prosessorin käyttöjännitettä. Emolevyn luvataan olevan yhteensopiva tulevan sukupolven prosessoreiden kanssa ja sen myötä useimmat emolevyltä löytyvistä PCIe-liitännöistä tukevat PCIe 4.0 -standardia.

Keräilijöiden huomion kiinnittänee se, että kyseistä mallia valmistetaan ainoastaan 999 kappaletta.

Lippulaivan hinnoittelu ja saatavuus jäävät vahvistamatta tiedotteessa. Emolevy tullee saataville aikaisimmillaan 20. toukokuuta, jolloin Z490-emolevyjen toimitukset alkavat. Hinta noussee lähemmäs tuhannen euron tasoa.