Uusimmat

ASRock julkaisi kaksi emolevyä bitcoin-louhintaan

16.11.2013 15:45 Ville Suvanto

ASRock on julkaissut kaksi emolevyä, jotka on kohdistettu varta vasten bitcoin-valuutan louhintaan – H81 Pro BTC:n ja H61 Pro BTC:n. Mallinimien mukaisesti ne perustuvat H81- ja H61-piirisarjoihin ja tukevat näin ollen Intelin Haswell-koodinimellisiä prosessoreita. Emolevyistä löytyy yksi täysimittainen PCI Express x16 -liitin ja viisi PCI Express x1 -liitintä. Lisäksi näytönohjaimien virransyöttöä on tukemassa kaksi molex-virtaliitintä.

Digitaalinen bitcoin-valuutta on vertaisverkkoon perustuva ratkaisu, jota ei hallinnoi keskuspankki. Arvo määräytyy muiden valuuttojen perusteella ja yksi bitcoin on tällä hetkellä reilut 300 euroa. Bitcoinin perustavana ideana on anonyymi omistus ja siirto toiselle taholle.

Bitcoinit syntyvät louhinnan avulla, millä pyritään takaamaan siirtojen pysyvyys ja luoda pysyvä tallenne bitcoinien keskinäisestä järjestyksestä. Bitcoineja jaetaan päivässä tietty määrä ja arvonta tapahtuu louhintaan osallistuneiden käyttäjien laskentamäärien perusteella. Tehokas louhinta vaatii reilusti laskentatehoa ja useat käyttäjät hyödyntävät louhinnassa GPGPU-tekniikkaa näytönohjaimellaan.

ASRock, Lehdistötiedote

Muropaketin uusimmat