UUSIMMAT

Asrock julkisti ensimmäisen custom-mallin Radeon RX 6900 XT -näytönhjaimesta

10.12.2020 08:16 | Muropaketin toimitus

Radeon RX 6900 XT Phantom Gaming D 16G OC on valmistajan ensimmäinen omaan piirilevysuunnitteluun perustuva näytönohjain. Tehdasylikellotetun mallin kellotaajuuksia ei kuitenkaan malteta kertoa.

Asrock on ensimmäisten valmistajien joukossa julkistamassa custom-version Radeon RX 6900 XT -lippulaivanäytönohjaimesta. Uutuus löysi paikkansa Phantom Gaming -sarjasta.

Phantom Gaming -sarjalle ominaiseen tapaan näytönohjaimesta löytyy järeä 2,8 lisäkorttipaikkaa vievä jäähdytysratkaisu. Tuhtia siiliä jäähdytetään kolmen tuulettimen voimalla. Kortin ulkomitat ovat 330 x 140 x 56 millimetriä. Painoa komeudelle on kertynyt 1784 grammaa.

Ikävä kyllä Asrock ei paljasta toistaiseksi näytönohjaimen kellotaajuuksia grafiikkapiirin tai edes muistien osalta. Virransyötön puolesta uutuus poikkeaa referenssistä siinä, että sille virtaa järjestetään kolmen 8-pinnisen lisävirtaliitännän kautta. Referenssimallista löytyy vain kaksi 8-pinnistä lisävirtaliitäntää. Virtalähteeksi valmistaja suosittelee 900 watin virtalähdettä.

Eroa on myös liitännöissä. Radeon RX 6900 XT Phantom Gaming D 16G OC on varustettu yhdellä HDMI 2.1 -liitännällä ja kolmella DisplayPort 1.4 -liitännällä. Referenssimallin USB-C -liitäntä on saanut väistyä.

Uutuuden saatavuudesta tai hinnoittelusta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.