Asrock vahvisti virallisesti, ettei kuluttajille suunnattuja Radeon RX 500 -näytönohjaimia nähdä Euroopassa

09.05.2018 15:40 Muropaketin toimitus

asrock

Asrock vahvistaa, ettei se aio tuoda näytönohjaimia kuluttajamarkkinoille Euroopassa. Päätös ei ole AMD:n painostama vaan Asrockin oma, tietoinen valinta.

Aiemmin viikolla paljastui, että Asrockin julkaisemaa näytönohjainmallistoa ei saada Eurooppaan. Asrock on kohun myötä julkaissut virallisen tiedotteen, jonka mukaan näytönohjaimet tuodaan saataville ensimmäisenä APEC-maihin sekä Latinalaiseen Amerikkaan.

Muille markkina-alueille näytönohjaimet tulevat saataville myöhemmin. Forbesissa julkaistiin myös artikkeli, jossa selvitettiin näytönohjainten kohtaloa Euroopassa. Artikkeli vahvistaa aiemman, eli kuluttajamarkkinoille näytönohjaimia ei tulla saamaan. Euroopassa valmistajan näytönohjaimet on suunnattu kryptovaluutan louhijoille ja teolliseen käyttöön. Siitä kielii myöskin valmistajan määrittämä 500 kappaleen minimitilausmäärä.

Asrockin lehdistötiedote poistaa taakan AMD:n harteilta oikoessaan epäilyt AMD:n vaikuttamisesta markkina-alueen rajaukseen. Ikävä kyllä samalla vahvistui tieto siitä, että Asrockin näytönohjaimia on turha toivoa kuluttajamarkkinoille Euroopassa.