UUSIMMAT

ASRockin HDMI-kytkin videoesittelyssä

09.05.2013 21:08 | Ville Suvanto | 7

ASRock on valmistautunut kunnolla Haswell-prosessoreiden kesäkuiseen julkaisuun, jossa samalla markkinoille saapuvat 8-tuoteperheen piirisarjalla varustetut emolevyt. Uutisoimme eilen yrityksen kosteussuojatuista emolevyistä ja nyt vuorossa on HDMI-kytkinominaisuus.

HDMI-In-nimisen ominaisuuden myötä käyttäjä voi liittää HDMI-liitännällisen laitteen suoraan emolevyyn ja videossa HDMI-laitteen ohella ulkoinen näyttö on liitetty emolevyyn eli se on yhteydessä prosessoriin integroituun grafiikkaohjaimeen. HDMI-liittimeen voi liittää esimerkiksi taulutietokoneen tai älypuhelimen ja ominaisuuden myötä kuvan saa esitettyä ulkoisella näytöllä. Ominaisuus toimii myös, kun tietokone on sammutettu.

Videosta ei selviä, toimiiko HDMI-In myös erillisnäytönohjaimella, vai onko tuki rajoitettu pelkästään integroituun grafiikkaohjaimeen.

YouTube, A-Style: HDMI-In introduction

Keskustelu

Ihan kätevä ominaisuus! Oon ainakin itse miettinyt et miksei tuo ole aiemmin jo tullut koneisiin. Mm. HTPCissä tosi kätevä kun saa vaihdettua toiseen HDMI-liitäntään suoraan koneelta (ja varsinkin jos telkussa/tykissä ei ole montaa HDMI-porttia niin ei tarvitse käyttää ulkoista kytkintä.

Tuo on loistava ominaisuus. Pystyyköhän jollain nauhoitussovelluksella kaappaamaan esim. tabletista tulevaa kuvaa.

Eikö parasta olisi tarjota suoraan vaan HDMI IN -liitäntä? Onhan se nytkin tuo mutta se vaan kulkee koneen läpi suoraan koneelle asti, sama kuin kytkisi jollain adapterilla sen laitteen HDMI-liittimeen mikä näytössä on.

Just tota mietin että toimiiko erilliskortilla, tuon hyöty on vähän niin ja näin jos ainoastaan sillä hitaalla integroidulla paskalla voi tuota käyttää.

Fin_Thunderstorm

Tuo on loistava ominaisuus. Pystyyköhän jollain nauhoitussovelluksella kaappaamaan esim. tabletista tulevaa kuvaa.

Ei pysty.

Tuo on hdmi-kytkin. Kaksikanavainen hdmi-kytkin, joka on emoon integroituna. HDMI kytkimen toimintoihin ei kuulu sisääntulon nauhoitus, koska se vain kytkee ulkoisen tulon siihen liittimeen johon näyttö on normaalisti kytkettynä. Lisäksi nauhoittaminen vaatii vähän muitakin toimintoja kuin kytkimen.
Kuten aiemmin jo todettu erillisiä hdmi-kytkimiä saa ostettua ihan kaupasta. Yleensä niihin voi kytkeä useamman ulkoisen laitteen, eikä vain yhtä kuten tässä tapauksessa.

Epäselväksi jäi että mihin tuota tarvitaan kun 90% näytöistä ja televisiosta löytyy liittimiä vaikka muille jakaa

Turha kilke jos tuohon kuvaan ei pääse softalla väliin. PIP olis kiva esimerkiksi.

Muropaketin uusimmat