UUSIMMAT

Asrockin Radeon RX 5700 XT Taichi -näytönohjain kuvavuodossa

02.09.2019 17:26 | Muropaketin toimitus

Radeon RX 5700 Taichi on Asrockin ensimmäinen kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisulla varustettu näytönohjain. Näytönohjain on varustettu poikkeuksellisesti neljällä DisplayPort-liitännällä ja kahdella HDMI-liitännällä.

Asrock on kuvavuodon ja sen yhteydessä tihkuneiden tietojen mukaan valmistelemassa Radeon RX 5700 XT Taichi -näytönohjaimen julkaisua. Taichi-sarja on edustanut emolevyjen puolella lippulaivaluokkaa ja sitä se tulee olemaan hyvin todennäköisesti myös näytönohjaimissa.

Vuotokuvien perusteella näytönohjain on varustettu järeällä kolme tuuletinta käsittävällä jäähdytysratkaisulla. Korkeuden puolesta näytönohjain vie 2,5 lisäkorttipaikkaa. Taichi-mallin myötä Asrockin näytönohjaimiin saadaan myös RGB-led-valaistus. Tuulettimista ainoastaan yksi on led-valaistus. Ulkonäössä poikkeuksellisin lienee näytönohjaimen takalevy, josta löytyy Taichi-sarjalle tunnusomaisia rattaiden kuvia.

Selkeä irtiotto löytyy myöskin liitinvalikoimasta. Näytönohjain on varustettu neljällä DisplayPort-liitännällä ja kahdella HDMI-liitännällä. Referenssissä DisplayPort-liitäntöjä on kolme ja HDMI-liitäntöjä yksi. Lisävirtaa näytönohjaimelle syötetään kahden 8-pinnisen lisävirtaliitännän kautta.

VideoCardzin mukaan Asrock Radeon RX 5700 XT Taichi -näytönohjaimen toimitukset alkavat jo lähiaikoina. Hinnoittelusta ei tässä vaiheessa ole vielä tarkempaa tietoa.