UUSIMMAT

Asuksen hoviylikellottaja Shamino: AMD rajoitti Ryzen-prosessorien boost-kellotaajuuksia pidentääkseen prosessorien käyttöikää

27.08.2019 17:55 | Muropaketin toimitus

Shaminon kommentit saivat huomiota sen jälkeen, kun käyttäjät ovat alkaneet kritisoimaan uusimpia Ryzen-prosessoreja siitä, etteivät ne välttämättä saavuta luvattuja boost-kellotaajuuksia.

Asuksen hoviylikellottajana tunnetun Shaminon mukaan AMD oli aiemmin asettanut Boost-kellotaajuudet toimimaan liiankin agressiivisesti, ja on nyt rajoittanut niiden toimintaa parantaakseen prosessorien pitkäikäisyyttä. Mielenkiintoista hänen kommenteissaan Overclock.netin foorumeille on myös se, että tulevaisuudessa AMD olisi lisäämässä mikrokoodiin muokattavamman version boost-asetuksista.

Boost-kellotaajuuksien kritisoinnin myötä esimerkiksi Hardware Unboxed on testannut toimiiko AMD Ryzen 7 3800X -prosessori luvatuilla kellotaajuuksilla. Testattujen emolevyjen kesken syntyikin pientä eroa siinä, mikä oli suurin yhden ytimen kellotaajuus. Osa emolevyistä jäi jopa noin sata megahertsiä mainostettua kellotaajuutta alemmaksi. Tähä käyttäjät eivät luonnollisesti ole tyytyväisiä.