Uusimmat

Asuksen kaapeliton GeForce RTX 4070 BTF -näytönohjain julkaistiin – myydään pakettina yhteensopivan emolevyn kanssa

Kuva: @ Asus

18.09.2023 18:57 Muropaketin toimitus

Tuote sai julkaisunsa, mutta sitä on saatavilla ainakin tällä hetkellä vasta Kiinassa.

Asus toi myyntiin ensimmäisen kaapelittoman näytönohjaimensa. Lisävirtakaapelia ei tarvita, sillä virta syötetään näytönohjaimelle emolevylle sijoitetusta GC-HPWR/HPCE-liitännästä. Se puolestaan saa virtansa emolevyn taakse, piiloon sijoitetusta kaapelista.

Ratkaisu vaatii yhteensopivan emolevyn, jollaisen Asus niin ikään julkaisi. Asus myykin näytönohjainta ja emolevyä myös pakettina. Kotelon täytyy myös olla ainakin siltä osin yhteensopiva, että emolevyn takana on tarpeeksi tilaa kaapeloinnille. Asus toi myyntiin myös käyttötarkoitukseen sopivan kotelon.

Näytönohjain on nimeltään Tianxuan TX Gaming-RTX4070-O12G-BTF, ja 12+1-vaiheisella virransyötöllä varustettu emolevy Tianxuan TX B760-BTF. Emolevy tukee sekä Alder Lake että Raptor Lake -suorittimia. Todennäköisesti myös tulevia Raptor Lake Refresh -suorittimia.

Hintataso Kiinassa on Suomea edullisempi, mutta silti näytönohjain maksaa 681,20 euroa. Hinnassa on siis jonkin verran ”BTF-lisää”. BTF-tyyppisten kaapelittomien tuotteiden hinnat laskenevat, jos ne yleistyvät.

LUE MYÖS: Asus tuo johdottoman GeForce RTX 4070 BTF -näytönohjaimen markkinoille – lisää todennäköisesti luvassa