Uusimmat

Asuksen brändi vetää emolevymarkkinoilla: Yhtiö kärjessä joka sektorilla suurilla markkina-alueilla

06.09.2017 15:03 Muropaketin toimitus

Kun katsotaan yhdessä Yhdysvaltojen, Euroopan ja Kiinan komponenttimarkkinoita, johtaa Asus emolevyvalmistajien kilpailua mennen tullen.

Asuksen emolevyt hallitsevat markkinoita sekä Intelin että AMD:n uusimmilla alustoilla. Kaikilla Intelin alustoilla Asus hallitsee yhteensä 60 prosenttia markkinoista. AM4-kannan emolevyistä Asus hallitsee markkinaa 70 prosentin osuudella ja Intelin uudella X299-alustalla yhtiön markkinaosuus on niin ikään 70 prosenttia.

Digitimesin mukaan Asuksen menestykseen on kaksi pääsyytä:  Ensimmäinen on Asuksen luopuminen agressiivisimmasta hintakilpailusta ja komponenttien laadun painottaminen. Toisena syynä alan analyytikot näkevät Gigabyten meneillään olevan heikon jakson. Yhtiössä on käynnissä rakenneuudistus, jossa sen logistiikkaa ja muita toimintoja uudistetaan, mikä voi vaikuttaa Gigabyten toimintaan vielä pitkälle ensi vuoteen. Lisäksi Gigabyte on kärsinyt Asusta enemmän Kiinan emolevymarkkinoiden hidastumisesta ja komponenttien valmistuskustannusten kasvamisesta.

Digitimesin analyysin mukaan Asuksen odotetaan toimittavan jopa viisi miljoonaa emolevyä pian alkavan viimeisen vuosineljänneksen aikana. Tahtia kiihdyttää erityisesti Coffee Lake -prosessorien ilmestyminen.