Asus esitteli matkakäyttöön 15-tuuman ROG Strix XG16 -pelinäytön

24.07.2020 14:11 | Muropaketin toimitus

Asus ROG Strix XG16 -pelinäytön hintaa ei paljastettu, mutta se voi hyvinkin olla edullisempi kuin Asuksen aiemmin julkistama 17-tuumainen malli.

Asuksen ROG Phone 3 -julkistuksen yhteydessä julkistama uusi kannettava pelinäyttö ei ole yhtiön ensimmäinen laatuaan. Kesäkuussa esiteltiin yli 500 euroa maksava, 17-tuumainen ROG Strix XG17AHPE -malli. Uuden näytön hintaa Asus ei ole kertonut, mutta tarkasteltaessa näyttöjen eroja, tulee mieleen että uutukainen saattaa olla isoveljeään edullisempi. Pikkuveli sisältää silti monia pelinäytölle tärkeitä ominaisuuksia.

Niistä kenties tärkein on virkistystaajuus, joka uutuudessa on riittävät 144 hertsiä. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat laaja katselukulma ja hyvän väritoiston tarjoava IPS-paneeli. Näytön koko on 15,6 tuumaa ja resoluutio 1920 x 1080 pikseliä. Näytön liitäntöinä on kaksi USB-C -porttia ja yksi micro-HDMI -portti. Toinen USB-C -porteista syöttää virtaa näytölle ja toisesta sitä saa ulos, esimerkiksi puhelimeen mobiilipelaamisen ajaksi. Näytössä on sisäänrakennettu 7800 milliampeeritunnin akku.

Asus ROG Strix XG16

Yksi uutuuden isoveljestä poikkeavia ominaisuuksia on näytön oma, 70 asteen kulmaan taipuva kickstand-jalusta, joka helpottaa sen asettamista tiettyyn asentoon. Saataville tulee myös erillinen kolmijalka-teline. Asus ROG Strix XG16 -näytön on kerrottu saapuvan myyntiin ainakin Pohjois-Amerikassa kuluvan vuoden lopulla.