UUSIMMAT

Asus esitteli Dual GeForce RTX 2080 EVO -näytönohjaimet

12.02.2019 17:39 | Muropaketin toimitus

Valmistajan Dual-mallisarjalle uskolliseen tyyliin myös GeForce RTX 2080 EVO -näytönohjaimet varustetaan kookkaalla kahden tuulettimen jäähdytysratkaisulla. Aivan yksi yhteen edellisten Dual-sarjalaisten kanssa eivät uutuudet ole, sillä niiden kotelointi on suljetumpi, ja itse tuulettimetkin ovat tuttuja ROG-sarjan näytönohjaimista.

Asuksen GeForce RTX 2080 -näytönohjainten mallisto laajenee edelleen. Uusin tulokas on Dual Geforce RTX 2080 EVO -malli. Sen selkeimmät erot aiempiin Dual-sarjan näytönohjaimiin löytyvät EVO-mallin jäähdytysratkaisusta.  Jäähdytysratkaisun kotelointi on suljetumpi kuin alkuperäisissä ja lisäksi tuulettimet ovat vaihdettu ROG-sarjasta tuttuihin Axial-tech -tuulettimiin. Jäähdytysratkaisun kanssa näytönohjain vie 2,7 lisäkorttipaikkaa.

EVO-mallista tulee saataville kaksi eri versiota. Tuotekoodit ovat DUAL-RTX2080-A8G-EVO ja DUAL-RTX2080-8G-EVO. Ensin mainitussa Advanced-versiossa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus on viritetty aavistuksen korkeammalle kuin perusversiossa. A8G-mallissa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus nousee OC-tilassa 1755 megahertsiin. Perusversiossa OC-tilassa boost-kellotaajuus on 1740 megahertsiä.

Asus Dual GeForce RTX 2080 EVO -näytönohjainten saatavuudesta ja hinnoittelusta ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa. Oletettavasti hinnat asettuvat lähelle aiempien Dual-sarjan mallien kanssa.