Asus esitteli GeForce GTX 980 Ti 20th Anniversary Gold Edition -näytönohjaimen

12.11.2015 16:45 | Petrus Laine

Asus on esitellyt uuden GeForce GTX 980 Ti 20th Anniversary Gold Edition -näytönohjaimen. Näytönohjain jatkaa muiden 20th Anniversary -mallien tuttua linjaa mustakultaisine jäähdyttimineen.

Asuksen mukaan tulevien näytönohjainten GM200-grafiikkapiirit ovat käsin valikoituja parhaiden yksilöiden takaamiseksi. Tarkemman selityksen mukaan yhtiö tilaa NVIDIAlta korkealle luokiteltuja eriä grafiikkapiireistä, joista se valikoi GeForce GTX 980 Ti 20th Anniversary Gold Edition -näytönohjaimiin parhaat kappaleet.

GeForce GTX 980 Ti 20th Anniversary Gold Editionin grafiikkapiiri on ylikellotettu toimimaan 1266 MHz:n kellotaajuudella ja sen Boost-kellotaajuudeksi ilmoitetaan 1367 MHz. Näytönohjaimen kuusi gigatavua GDDR5-muistia toimivat 1800 MHz:n nopeudella. Näyttöliitäntöjen osalta se noudattaa NVIDIAn referenssilinjaa kolmella DisplayPort 1.2 -liittimellä, yhdellä HDMI 2.0 -liittimellä ja yhdellä Dual-link DVI-I -liittimellä.

GTX 980 Ti 20th Anniversary Gold Editionin piirilevy on Asuksen omaa Auto-Extreme-suunnittelua, mikä mahdollistaa näytönohjainten valmistamisen täysin koneellisesti. Näytönohjaimelle syötetään virtaa kahdella 8-pinnisellä PCI-Express-lisävirtaliittimellä ja sen Digi+-virransyöttö on yhteensä 14 vaiheinen, josta 12 vaihetta on pyhitetty grafiikkapiirille ja kaksi vaihetta muisteille.

Jäähdytysratkaisu perustuu tuttuun ja turvalliseen DirectCU II -jäähdytysratkaisuun kaksine tuulettimineen. Wings-lapamuotoilua käyttävät tuulettimet pysähtyvät täysin, kun näytönohjaimen lämpötila on kyllin matala.

Asus GeForce GTX 980 Ti 20th Anniversary Gold Edition on yhtiön mukaan maailman nopein GeForce GTX 980 Ti -näytönohjain. Se tulee saataville marraskuun lopulla ja sen suositushinta Suomessa on 999 euroa veroineen.

Muropaketin uusimmat