UUSIMMAT

Asus esitteli GeForce RTX 2060 -näytönohjaimia kolmeen mallisarjaan

08.01.2019 09:25 | Muropaketin toimitus

Valmistajan esittelemät seitsemän uutta näyttöohjainta jakautuvat Turbo, Dual ja ROG Strix -mallisarjoihin. Odotetusti korkeimmat tehdaskellotaajuudet löytyvät ROG Strix GeForce RTX 2060 OC Edition -mallista.

Asuksen näytönohjainkattaus ei tarjoile suuria yllätyksiä. Seitsemän näytönohjainmallia jakautuu kolmeen sarjaan. Dual-sarja vahvistuu kolmella eri mallilla. Perusmallin lisäksi siitä löytyy Advanced Edition ja OC Edition -mallit. Niin ikään ROG Strix -sarjasta löytyy Advanced Edition ja OC Edition -mallit. Turbo-sarja kasvaa yhdellä mallilla.

ROG Strix -sarja edustaa suorituskykyä ja vahvaa jäähdytystehoa. Tuttu, kolme tuuletinta sisältävä jäähdytysratkaisu on vakiinnuttanut paikkansa Asuksen kärkimalleissa. ROG Strix RTX 2060 6G Gaming -mallin osalta grafiikkapiirin kellotaajuutta ei paljasteta. Advanced Edition -mallin OC-tilassa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus nousee 1740 megahertsiin. OC Edition -mallin vastaava luku on OC-tilassa 1860 megahertsiä.

Kahteen tuulettimeen ja paksuun jäähdytyssiiliin jäähdytyksessään luottavassa Dual-sarjassa kellotaajuudet jäävät aavistuksen ROG Strix -sarjan malleja alemmas. Tässäkään tapauksessa perusmallin grafiikkapiirin boost-kellotaajuutta ei ilmoiteta. Advanced Edition -mallin boost-kellotaajuus OC-tilassa on 1725 megahertsiä. OC Edition -mallissa boost-kellotaajuus nousee 1785 megahertsiin.

Turbo GeForce RTX 2060 6 GB GDDR6 -näytönohjain on varustettu blower-mallisella jäähdytysratkaisulla. Samalla se on myös joukon pienikokoisin näytönohjain vieden vain kaksi lisäkorttipaikkaa. OC-tilassa grafiikkapiirin boost-kellotaajuudeksi kerrotaan 1710 megahertsiä, joka on 30 megahertsiä korkeampi kuin referenssimallin boost-kellotaajuus.

Näytönohjaimien toimitukset alkavat muiden tapaan 15. tammikuuta. Mallikohtainen hinnoittelu on vielä vahvistamatta. Edullisimpaan kastiin asettuu aiempien mallien perusteella Turbo-malli tai Dual-sarjan perusmalli. Kalliimmasta päädystä löytyy taas ROG Strix -sarjan mallit.