Uusimmat

Asus esitteli muokattavaa ROG Chakram -pelihiirtä

13.01.2020 20:50 Muropaketin toimitus

Asus esitteli viime viikolla CES 2020 -tapahtumassa ROG Chakram -pelihiirtä, joka sisältää käyttäjän muokattavissa olevia osia.

Asuksen uutuus on hyvin monikäyttöinen pelihiiri, jota on mahdollista käyttää Bluetooth-yteydellä, 2,4 gigahertsin langattomalla yhteydellä tai hiiren USB-C-liitäntään kytketyllä kaapelilla johdollisena hiirenä. Hiiren toinen erikoisuus on sivusta löytyvä joystick-ohjain, joka irrotettavana tarjoaa lisämuokattavuutta.

Joystick voi toimia analogitilassa, jolloin ohjain tunnistaa kahdeksan eri suuntaa ja sen kuinka pitkälle ohjainta suunnataan eri suuntiin. Ohjain voi toimia myös digitaalitilassa, jolloin se tarjoaa painikkeet neljään eri suuntaan. Joystickille on kaksi eri tattiohjainta, jotka tarjoavat hieman eri tarkkuuden ohjaamiseen. Langattomaan käyttöön hiiren voi ladata langattomalla QI-latauksella tai USB-C-portin kautta. Asus lupaa hiirelle parhaimmillaan 79 tunnin akkukeston.

Hiiren pääkytkimet, rungon kansi ja hiiressä oleva logo ovat kaikki vaihdettavissa ilman ruuveja, sillä nämä kiinnitetään hiireen magneeteilla. Hiiren DPI-tarkkuutta voi säätää hiiren rullan avulla ilman oheisohjelmiston käyttöä. Valittu DPI ilmaistaan hiiren rullan valon värillä.

Hiiren anturin suurin tarkkuus on 16000 DPI ja mukana toimitetaan kahdet Omronin valmistamat kytkimet. ROG Chakram painaa 121,6 grammaa ja hiiressä on viisi ohjelmoitavaa painiketta. Tom’s Hardwaren mukaan Asus olisi julkaisemassa hiiren vielä tammikuun aikana.