UUSIMMAT

Asus esitteli PB40-, PN40-, Chromebox 3- ja Tinker Board S -minitietokoneet

09.01.2018 08:21 | Muropaketin toimitus

Asuksen minitietokonemallisto sai jatkoa CES 2018 -messuilla. Minitietokoneita esiteltiin peräti neljä uutta mallia, joista yksi on päivitetty Tinker Board S.

PN40-minitietokone on yksi nelikon pienimmistä koneista. Koneen ulkomitat ovat 11,2 x 11,2 x 4,9 senttimetriä. Painoa koneella on vain 700 grammaa. Koneesta tulee saataville Intelin Pentium Silver ja Celeron -prosessoreilla varustetut vaihtoehdot. Liitännöistä löytyy muun muassa yksi USB 3.1 Type-C -liitäntä. Koneessa on myös vaihdettava I/O-paneeli, jonka avulla voi valita VGA- ja COM-liitännän välillä.

PB40-minitietokoneen prosesorina toimii Intelin kahdeksannen sukupolven Pentium Silver. Vaihtoehdot ovat N5000 tai J5005. Kummatkin mallit ovat neliytimisiä ja korkeimmillaan TDP-arvo nousee kymmeneen wattiin. Saataville on tulossa ilmeisesti myös Celeron -prosessorilla varustettu malli, joka on passiivijäähdytetty.

Esiteltyjen koneiden listalla on myös Chromebox 3. Koneen prosessorina on Intelin kahdeksannen sukupolven Core-prosessori. Keskusmuisti on DDR4-2400-muistia. Koneeseen saa keskusmuistia suurimmillaan 16 gigatavua. Oletuksena tallennustilaa on 32 gigatavua ja se on laajennettavissa 128 gigatavuun. Koneen käyttöjärjestelmänä toimii Googlen Chrome OS.

Chromebox 3:ssa on myös kattavat liitännät täysimääräisen käytön mahdollistamiseksi. Siitä löytyy gigabitin ethernet-liitäntä, HDMI- ja DisplayPort-liitäntä sekä USB 3.0 -liitäntöjä. Hinnan Anandtech arvioi nousevan aavistuksen yli 200 dollariin eli alle 200 euroon.

Tinker Board S -minitietokoneen prosessorina on neliytiminen Cotex-A17, jonka kellotaajuus on 1,8 gigahertsiä. Prosessorin rinnalla on kaksi gigatavua kaksikanavaista LPDDR3-muistia. Tallennustilan roolissa toimii 16 gigatavun eMMC-muisti. Lisämuistia varten on paikka MicroSD-muistikortille. Laite tukee langattomia 802.11 b/g/n -verkkoja. Tuki löytyy myös Bluetooth 4.0 -versiolle. Langallisia yhteyksiä varten löytyy yksi gigabitin ethernet-liitäntä. USB 2.0 -liitäntöjen määrä on kasvanut neljään aiemman kahden sijasta.

PB40-, PN40-, Chromebox 3- ja Tinker Board S -minitietokoneet tulevat saataville kuluvan vuosipuoliskon aikana. Hinnat paljastetaan myöhemmin.