UUSIMMAT

Asus esitteli ROG-mallistoonsa virtalähteitä, AIO-vesijäähdytysjärjestelmiä ja miditornikotelon

05.06.2018 09:31 | Muropaketin toimitus

Asuksen ROG-mallisto laajeni useampaan suuntaan Computex-messuilla. Merkkiuskollisuuttaan pääsee jatkossa todistamaan AIO-vesijäähdytysjärjestelmällä, virtalähteellä ja kotelolla. RGB LED -valaistus löytyy luonnollisesti kaikista tuotteista.

Republic of Gamers -tuotesarjan parissa ei levätä laakereillaan. Tämä selvisi, kun Asus paljasti mallistonsa Computex-messuilla. ROG-leima löytyy jatkossa entistä useammasta eri tuotteesta. Kaikki uutukaiset keskustelevat Aura Sync -ohjelman kautta, jolloin valaistuksen saa synkronoitua kaikkien komponenttien ja laitteiden kesken.

Koteloiden puolella antia on Asus ROG Strix Gaming -miditornikotelo. Karkaistulla lasilla viimeisteltyyn koteloon saa mahtumaan suurimmillaan E-ATX-kokoisen emolevyn. Nykysuuntauksia mukaillen löytyy kotelosta paikka näytönohjaimen pystyasennukselle. Kotelossa on huomioitu myös jäähdytystarve, sillä siihen saa mahtumaan kaksi 360 millimetrin jäähdyttimellä olevaa vesijäähdytysjärjestelmää. Tarkemmat ulkomitat ja laajennettavuus ovat vielä vahvistamatta. Kotelot tulevat saataville toisen vuosipuoliskon aikana.

Vesijäähdytysjärjestelmiä edustavat ROG Ryujin ja ROG Ryuo. Kaksikosta ROG Ryujin edustaa erikoisempaa suunnittelua. Siinä blokin yhteyteen on sijoitettu 60 millimetrin tuuletin, joka osaltaan jäähdyttää muun muassa virransyöttöä. ROG Ryujin AIO -vesijäähdytysjärjestelmät tulevat saataville 240 ja 360 millimetrin jäähdyttimillä. Mukana toimitettavat tuulettimet ovat Noctuan PWM-ohjattuja tuulettimia.

Pelkistetympi ROG Ryuo -vesijäähy edustaa perinteisempää linjaa. Pumppu on blokin yhteydessä eikä erillistä tuuletusta prosessorin ympärille ole. Pumpun kerrotaan olevan Asetekin tuotantoa. Pelkistetymmästä mallista tullaan näkemään 120 ja 240 millimetrin jäähdyttimillä olevat versiot. AIO-vesijäähdytysjärjestelmien toimitukset alkavat kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Kolmas esitelty uutuus on ROG Thor 1200W Platinum -virtalähde. Virtalähdeosaamista on lainattu Seasonicilta, mutta Asus on lisännyt tuotteeseen omat mausteensa. Virtalähteestäkin löytyy RGB LED -valaistus, mutta myös OLED-näyttö, joka kertoo reaaliajassa kokoonpanon virrankulutuksen. Hyötysuhteen puolesta puhuu 80 Plus Platinum -luokitus. Asuksen mukaan saataville tulee myös 850 watin versio. Virtalähteitä voi odotaa markkinoille kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Tarkemmat yksityiskohdat julkaistuista ROG-sarjan uutuuksista selviää syksyn aikana, kuten myös hinnoittelu.