Uusimmat

Asus esitteli täysin modulaarisen Project Avalon -tietokoneen

31.05.2016 13:30 Petrus Laine

Project Avalon

Asus on esitellyt Computex 2016 -messuilla mielenkiintoisen uuden Project Avalon -tietokoneen. Project Avalon on emolevyään myöten modulaarinen, lähes täysin kaapeleista vapaa kokoonpano.

Asuksen mukaan Mini-ITX kokoonpanot ovat keränneet suosiota etenkin koska nykypäivänä useimmat käyttäjät eivät tarvitse lisäkortteina kuin korkeintaan yhden nopean näytönohjaimen. Mini-ITX-kokoonpanot ovat kuitenkin usein täynnä johtosotkuja, ja muutoinkin isompia kuin tarvitsisi, koska kotelovalmistajat eivät valmista koteloonsa integroituja emolevyjä.

Project Avalonilla Asus pyrkii torppaamaan Mini-ITX:n huonot puolet tekemällä kaiken alusta asti itse. Johtosekamelska loistaa poissaolollaan, koska Asus voi hyödyntää epästandardeja liitäntöjä tehdessään kaiken itse. Kuvien mukaan kokoonpanon ainoat johdot ovatkin näytönohjaimen lisävirtaliittimien ja prosessorin tuulettimen johdot. Esimerkiksi 600-wattisen SFX-kokoisen virtalähteen johdot on korvattu yhdellä leveällä liittimellä, josta emolevyn liittimet sitten jakavat sitä esimerkiksi näytönohjaimen lisävirtaliittimille.

Project Avalon perustuu toistaiseksi Intelin X99-alustaan, joten tehonpuutteesta kokoonpano ei ainakaan tule kärsimään. Voit tarkastella kokoonpanon kuvia erilaisista liitinpaneeleista ja konfiguraatioista yllä olevasta galleriasta, ja tutustua projektiin tarkemmin Asuksen lehdistotiedotteesta. Kauppoihin Project Avalonia on kuitenkin turha odottaa ihan heti, sillä toistaiseksi kyse on vain prototyypistä.

Petrus Laine

Muropaketin uusimmat