UUSIMMAT

Asus ja MSI ovat ensimmäisten joukossa julkaisseet Windows 11 -yhteensopivien emolevyjen mallit

05.07.2021 12:25 | Muropaketin toimitus

Windows 11 ei vielä hetkeen ole kaikkien käytettävissä, mutta laitevalmistajat ovat vauhdilla kertomassa tuotteidensa yhteensopivuuksista. Ensimmäisten joukossa ovat esimerkiksi Asus ja MSI.

Microsoftin toissa viikolla virallisesti julkaisema Windows 11 -käyttöjärjestelmä asettaa omat vaatimuksensa myös laitteistolle. Uusi käyttöjärjestelmä on käytettävissä vain laitteissa, jotka täyttävät TPM 2.0 (Trusted Platform Module) -vaatimukset.

Asus kiteyttää sen kuluttajapuolen emolevyjen Windows 11 -yhteensopivuuden kattavan sekä Intel 300 -piirisarjoihin pohjautuvat mallit eli siis Coffee Lake -suorittimille suunnatut ja sitä uudemmat versiot. AMD:n osalta tuettuina ovat myös 300-sarjan ja sitä uudemmat emolevyt eli Zen-suorittimille suunnatut mallit.

MSI-emolevyjen yhteensopivuus on Intelin osalta pidempi, sillä se kattaa myös Intelin 100-malliston piirisarjat eli käytännössä myös Kaby Lake -suorittimet. AMD:n osalta myös MSI:n yhteensopivuus yltää vanhimmillaan 300-sarjan piirisarjoihin perustuviin malleihin.