UUSIMMAT

Asus julkaisi GeForce GTX 1650 -näytönohjaimet

25.04.2019 10:34 | Muropaketin toimitus

Uutuusnäytönohjaimet jakautuvat Asukselle tuttuun tapaan Dual-, Phoenix- ja ROG Strix -sarjoihin. Odotetusti korkeimmat tehdaskellotaajuudet löytyvät ROG Strix -sarjan korteista.

Asuksen mallisto GeForce GTX 1650 -näytönohjaimista on varsin kattava, sillä versioita julkaistiin tuttuihin Dual-, Phoenix- ja ROG Strix -sarjoihin. Tälläkin kertaa Dual- ja Phoenix-sarjoihin saadaan perusversiot referenssikellotaajuuksilla sekä tehdasylikellotetut OC-mallit. ROG Strix -sarjaan tulee perusmalli, Advanced Edition sekä OC Edition.

GeForce GTX 1650 4GB Phoenix -sarjan näytönohjaimet asettuvat kokonsa puolesta Mini-ITX -luokkaan. Pituudeltaan näytönohjaimet ovat 190 millimetriä. Samalla jäähdytysratkaisu on joukon vaatimattomin. Perusversiossa kellotaajuudet noudattavat tunnollisesti referenssiä ja ylikellotetussa OC-mallissa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus nousee 1710 megahertsiin.

Dual-sarjan GeForce GTX 1650 -näytönohjaimissa pituus kasvaa 204 millimetriin. Samalla jäähdytysratkaisuun saadaan kaksi tuuletinta. OC-mallissa grafiikkapiirin boost-kellotaajuus nousee 1755 megahertsiin. Perusversion boost-kellotaajuutden saa toki nostettua Asuksen GPU Tweak II -ohjelman OC-tilan kautta 1695 megahertsiin.

ROG Strix -sarjan kolme näytönohjainta ovat keskenään fyysisesti identtisiä. Erot kolmikon välille saadaan grafiikkapiirin boost-kellotaajuudella. Perusversio noudattaa oletuksena referenssiä, mutta ohjelmallisella OC-tilalla boost-kellotaajuus saadaan nostettua 1695 megahertsiin. Advanced-mallissa boost-kellotaajuus on 1710 megahertsiä. Järeimmin ylikellotetussa OC Editionissa boost-kellotaajuus nousee 1860 megahertsiin. Toisin kuin Dual- ja Phoenix-sarjoissa, ROG Strix -sarjan näytönohjaimet ovat varustettu 6-pinnisellä PCIe-lisävirtaliitännällä.

Asuksen GeForce GTX 1650 -näytönohjainten toimitukset ovat alkaneet. Kirjoitushetkellä malliston edullisin näytönohjain Suomessa on Phoenix-sarjan OC-malli, jonka hinta on 164,90 euroa. Seuraavana tulee Dual-sarjan perusmalli, jonka hinta on 204,90 euroa. ROG Strix -sarjasta listattuna on toistaiseksi OC Edition -malli, jonka hinta on 239,90 euroa.

Muropaketin uusimmat