UUSIMMAT

Asus lipsautti GeForce RTX 3080 Ti -näytönohjaimen tukisivun listaukseen

29.12.2020 20:45 | Muropaketin toimitus

Huhuissa pyörinyt GeForce RTX 3080 Ti -näytönohjain sai lisävahvistusta, kun Asus lipsautti julkaisemattoman mallin tukisivujen näytönohjainlistaukseen. Listauksessa esiintyy ROG Strix -sarjan perusmalli sekä ylikellotettu versio. Lisäksi listaus vahvistaa myös 12 gigatavun muistilla varustetun GeForce RTX 3060 -näytönohjaimen.

Huhumyllyssä sitkeästi pyörinyt GeForce RTX 3080 Ti -näytönohjain sai lisää tuulta purjeisiin Asuksen lipsahduksen myötä. Julkaisematon näytönohjain löytyi Asuksen tukisivuston näytönohjainlistauksesta.

Tarkemmin ottaen listattuna oli ROG Strix -sarjan malli ja tehdasylikellotettu OC-variantti. Listauksen perusteella näytönohjaimesta löytyy 20 gigatavua muistia joka on oletettavasti GDDR6X-muistia kuten RTX 3080- ja RTX 3090 -malleissa. Tarkempia yksityiskohtia listauksesta ei selviä. Nyttemmin julkaisemattomat mallit ovat siivottu listalta.

Aiemmin joulukuussa Igor’s Lab uutisoi, että GeForce RTX 3080 Ti -näytönohjain julkaistaan mahdollisesti vasta helmikuussa.

Listauksesta löytyy myös julkaisematon GeForce RTX 3060 -näytönohjain. Siitä löytyy listauksen perusteella 12 gigatavua muistia, joka on oletettavasti GDDR6-muistia. Näytönohjaimesta on listauksen perusteella luvassa kaksi ROG Strix -sarjan mallia, joista toinen noudattaa referenssikellotaajuuksia ja toinen on tehdasylikellotettu versio.

Igor’s Labin mukaan GeForce RTX 3060 -näytönohjaimet julkistetaan CES 2021 -virtuaalitapahtuman yhteydessä. Nvidia onkin jo vahvistanut pitävänsä messujen aikaan Geforce RTX: Game On -virtuaalilähetyksen.