UUSIMMAT

Asus paljasti Radeon R9 290X DirectCU II OC -näytönohjaimen tarkat ominaisuudet

18.12.2013 18:23 | Petrus Laine

Asus on julkaissut ennen näytönohjaimen virallista julkaisua tulevan Radeon R9 290X DirectCU II OC -näytönohjaimen tarkat tiedot. Valitettavasti yhtiö ei vieläkään paljastanut milloin näytönohjaimet saadaan kauppojen hyllyille asti.

AMD:n Hawaii-grafiikkapiirissä on Radeon R9 290X -malleissa käytössä 2816 Stream-prosessoria, 176 teksturointiyksikköä ja 64 ROP-yksikköä. Asus on päätynyt nostamaan Hawaii-grafiikkapiirin maksimikellotaajuuden AMD:n 1000 megahertsin referenssikellotaajuudesta 1050 megahertsiin. 512-bittisen muistiväylän jatkeena on 4 gigatavua GDDR5-muistia, jonka kellotaajuus on puolestaan nostettu 1250 megahertsin referenssikellotaajuudesta 1350 megahertsiin.

Radeon R9 290X DirectCU II OC käyttää reilu viikko sitten julkaistun GeForce GTX 780 Ti DirectCU II OC:n kanssa samanlaista jäähdytintä. Se on varustettu yhdellä tavallisella ja yhdellä CoolTech-tuulettimella sekä viidellä lämpöputkella. Lisäksi Asus tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden kustomoida jäähdytintä eri värimaailmoin. Mustana ilman tarroja se sointuu yhteen Rampage IV Black Edition- ja TUF-sarjan emolevyjen kanssa. Punaisilla tarroilla varustettuna se sopii puolestaan yhteen Republic of Gamers -emolevyjen ja kultaisilla tarroilla Asuksen perusemolevyjen värimaailman kanssa.

Asus on varustanut Radeon R9 290X DirectCU II OC-näytönohjaimen 8-vaiheisella DIGI+-virransyötöllä, jota ruokitaan yhdellä 8- ja yhdellä 6-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä. Näytönohjaimen takapuolelle on tukilevyn lisäksi lisätty juotospisteet VGA Hotwire -ominaisuudella, jonka avulla voidaan tarkkailla ja säätää grafiikkapiirin, muistien ja PLL-kellopiirin jännitteita. VGA Hotwire -ominaisuus vaatii toimiakseen Asuksen ROG-sarjan emolevyn, joka tukee ominaisuutta. Näyttöulostuloina on Radeon R9 290X -näytönohjaimille standardit kaksi Dual-Link DVI-D -liitintä sekä yksi HDMI- ja yksi DisplayPort -liitin.

Asus on lähettänyt Muropaketille testikappaleen Radeon R9 290X DirectCU II -näytönohjaimesta. Tulemme lähiaikoina testaamaan ja vertailemaan sitä GeForce GTX 780 Ti DirectCU II OC-näytönohjaimeen.

ASUS ROG Nordic, ASUS R9 290X DirectCU OC (Facebook)