Uusimmat

Asus Sabertooth P67 toimii viileämpänä ilman Thermal Armor -muovisuojaa

09.05.2011 15:24 Juha Kokkonen

The Tech Report

The Tech Report -sivusto on tutustunut testiartikkelissaan tarkemmin Asusin Sabertooth P67 -emolevyn Thermal Armor -suojaratkaisuun ja tehnyt mielenkiintoisia huomioita. Asusin mukaan piirilevyä peittävän muovisuojan tarkoituksena on ohjata jäähdytysilmaa emolevyn komponenteille sekä suojata niitä ulkoisilta lämmönlähteiltä, kuten näytönohjaimilta. Jäähdytysilmavirran toteuttamiseksi Thermal Armor tarvitsee kuitenkin 50 mm tuulettimen, jota ei toimiteta emolevyn mukana.

Thermal Armor -suojan alapintaan on muotoiltu kanavia, joiden tarkoituksena on ohjata ilmavirran kulkua. Muovirakenteen alapinnassa on kuitenkin myös vahvistavia ristikkorakenteita, joiden vaikutus ilmavirtauksiin ei ole ainakaan positiivinen. Suoja on kiinni piirilevyssä kahdeksalla ruuvilla, joiden irrottaminen on helppoa, kunhan emolevy ei ole kiinni kotelossa. Alta paljastuu pelkiltäänkin tyylikkään näköinen emolevy.

Sabertooth P67 -emolevystä löytyy 11 integroitua lämpötila-anturia, joiden avulla Tech Report on testannut Thermal Armorin vaikutusta emolevyn jäähdytykseen. Lämpötiloja on mitattu sekä avoimessa testipenkissä että Cooler Masterin Cosmos -kotelossa. Prosessoricoolerina Tech Report käytti sekä tornicooleria että cooleria, joka puhalsi ilmaa emolevyn suuntaan. Yhteenvetona artikkelissa todetaan, että Thermal Armor vaikuttaa käytännössä huonolta ratkaisulta. Tech Report kertoo mitanneensa emolevyn komponenteilta yli 10 astetta korkeampia rasituslämpötiloja Thermal Armorin ollessa paikallaan. Asuksen vastineen mukaan Thermal Armorin teho riippuu kotelosta, jäähdytyksestä ja kokoonpanosta.

Kerro kommenteissa, kuinka Thermal Armorin irrottaminen vaikutti sinun Sabertooth P67 -emolevysi lämpötiloihin.

The Tech Report, A closer look at Thermal Armor

Muropaketin uusimmat