Asus valmistelemassa Radeon RX 590 ROG Strix -näytönohjainta?

19.10.2018 18:13 | Muropaketin toimitus

Jännitys tiivistyy uusien AMD Polaris -arkkitehtuuriin perustuvien näytönohjaimien ympärillä. Uusimman tiedon mukaan Asus on valmistelemassa Radeon RX 590 ROG Strix -näytönohjainta.

Huhumyllyn pyöriessä aikataulut ammutaan ensimmäisenä alas. Viime viikolla liikkuneen huhun mukaan tällä viikolla olisi paljastettu ensimmäinen uusi päivitettyyn Polaris-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain. Tässä vaiheessa voitaneen todeta, että huhu kuivui kasaan. VideoCardz on kuitenkin saanut Asuksella toimivilta syväkurkuiltaan tiedon, että valmistaja olisi valmistelemassa täysin uutta näytönohjainta ROG Strix -sarjaansa. Mainitun mallin koko nimi on Asus Radeon RX 590 ROG Strix Gaming (ROG-STRIX-RX590-8G-GAMING).

Näytönohjaimen nimi paljastaa myös, että siinä on kahdeksan gigatavua muistia. Todennäköisesti muisti on tälläkin kertaa GDDR5-muistia. Oletus on edelleen se, että grafiikkapiirissä siirrytään 12 nanometrin valmistustekniikkaan.

Erikoista on myös se, että Radeon RX -näytönohjainta ollaan julkaisemassa ROG Strix-sarjaan. Keväällä Asus esitteli AREZ-brändin AMD:n grafiikkapiireihin pohjautuvia näytönohjaimia varten. Nähtävästi AREZ-brändiä ollaan nyt poistamassa hengityskoneesta.

Tulevien viikkojen aikana huhumylly oletettavasti kiihtyy. Uuden näytönohjaimen julkaisu mid-range-luokkaan kuumimman myyntisesongin alla kuulostaisi loogiselta strategialta.