Autodesk haastaa konkarit uudella Stingray-pelimoottorillaan

06.08.2015 18:56 | Petrus Laine

Kilpailu pelimoottoreiden markkinoilla on nykypäivänä käytännössä kolmen kauppaa. Markkinoilta löytyvistä vaihtoehdoista selvästi muita edellä ovat Unreal Engine, CryEngine ja Unity. Edellä mainittujen kanssa teknisesti samalla viivalle voidaan laskea myös esimerkiksi iD Tech- ja Frostbite-pelimoottoreiden uusimmat versiot, mutta ne ovat yksinoikeudella vain emoyhtiöidensä ZeniMaxin ja Electronic Artsin studioiden käytössä.

Nyt Unreal Enginen ja Unityn joukkoon aikoo liittyä Autodesk uuden Stingray-pelimoottorinsa kera. Stingray tukee Android-, iOS-, Playstation 4-, Windows- ja Xbox One -alustoja. Valitettavasti tarkempia teknisiä tietoja esimerkiksi tuetuista rajapinnoista ja niiden ominaisuuksista ei ole saatavilla.

Stingrayn ehdottomaksi valttikortiksi voidaan laskea sen saumaton toimivuus yhdessä Autodeskin muiden ohjelmien, kuten Mayan ja 3DSMaxin kanssa. Lisäksi kehittäjät pystyvät linkittämään kohdealustansa suoraan Stingrayn editoriin siten, että tehdyt muutokset näkyvät kaikilla linkitetyillä alustoilla reaaliajassa. Tällöin esimerkiksi erilaisten varjostin- tai materiaalimuutosten käytös eri alustoilla on nähtävissä heti, mikä nopeuttaa kehitystyötä. Stingrayn mukaan kuuluvat itse pelimoottorin lisäksi tuet Autodeskin Beast-, Humanik-, Scaleform- ja Navigation-työkaluille sekä NVIDIAn PhysX:lle ja Audiokineticin Wwiselle.

Autodesk Stingray tulee saataville 19. elokuuta 30 dollarin kuukausihintaan. Stingrayn voi saada kuitenkin myös ilmaiseksi, kunhan käytössä on Maya LT:n niin ikään 30 dollarin kuukausihintainen tilaus, sillä pelimoottori tullaan sisällyttämään myös sen mukaan.

Stingray Engine

Autodesk, 3D Game Engine & Design Visualization | Stingray

Muropaketin uusimmat