Basemark ja Crytek esittelivät VRScore-testiohjelman virtuaalilaseille

15.03.2016 22:37 | Petrus Laine

basemark-vrscore-1-20160315

Kotimainen testiohjelmistoihin erikoistunut Basemark on julkistanut ensimmäisen VR-testiohjelmansa. VRScore on kehitetty yhteistyössä CryEngine-pelimoottoristaan tutun Crytekin kanssa.

VRScore on suunniteltu testaamaan tietokoneen suorituskykyä virtuaalitodellisuusympäristöissä. DirectX 12 -rajapintaa ja CryEngine-pelimoottoria käyttävä testiohjelma sisältää testit interaktiiviselle VR-sisällölle kuten pelit, VR-videoille sekä tilaäänille. Ohjelma tukee HTC Vive-, Oculus Rift- ja OSVR-virtuaalilaseja, mutta sitä voi käyttää myös ilman virtuaalilaseja kokoonpanonsa suorituskyvyn arviointiin.

basemark-vrscore-2-20160315

VRScore-testiohjelman yritysversio sisältää VRScore Trek -lisälaitteen. Patenttia odottava lisälaite on suunniteltu testaamaan virtuaalilasien latensseja, näytön pysyvyyttä (display persistence), mahdollisia latenssieroja silmien välillä, sekä tunnistamaan mahdolliset näyttämättä jättäneet tai kaksi kertaa näytetyt ruudut. Tarkkojen testien avulla pystytään antamaan paremmat arviot itse virtuaalilasien suorituskyvystä.

VRScore julkaistaan sekä ilmaisena että maksullisena versiona kuluvan vuoden kesäkuussa. Voit tutustua tulevaan testiohjelmaan tarkemmin Basemarkin VRScore-sivuilla.