Basemark julkaisi Basemark GPU -testiohjelman tietokoneille sekä Android-pohjaisille mobiililaitteille

21.06.2018 13:16 Muropaketin toimitus

Basemark GPU -testiohjelma mittaa kokoonpanon graafista suorituskykyä. Testiohjelma on saatavilla Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmille sekä Androidille.

Kotimainen Basemark Oy julkaisi kokoonpanon tai mobiililaitteen graafista suorituskykyä mittaavan Basemark GPU -testiohjelman, joka hyödyntää julkaisijansa kehittämää Rocksolid-moottoria. Julkaisuvaiheessa testiohjelma tukee OpenGL 4.5-, OpenGL ES 3.1- ja Vulkan 1.0 -rajapintoja. Kehittäjä lupaa tuen laajenevansa tukea Applen Metal-rajapintaan sekä Microsoftin DirectX-rajapintaan.

Julkaisuvaiheessa käyttöjärjestelmätuki kattaa Windows 7-, 8- ja 10 -käyttöjärjestelmät. Linuxin puolelta tuettuina ovat Debian ja Ubuntu. Suorituskykyä pääsevät mittaamaan myös älypuhelin- ja tablet-käyttäjät, sillä Basemark GPU tukee Android-käyttöjärjestelmää. Androidille testiohjelman saa ladattua Google Playn kautta.

Laitteensa tulokset saa luonnollisesti ladattua nettiin, missä tuloksia pääsee vertailemaan muiden laitteiden ja kokoonpanojen tuloksiin. Tuloslistoihin pääsee tutustumaan täältä.