Uusimmat

Bill Gates epäilee Elon Muskin onnistumista Twitterillä – varoitti sananvapaussuunnitelmien voivan huonontaa palvelua

14.05.2022 14:20 Muropaketin toimitus

Bill Gates ei arvosta ainakaan varauksetta Elon Muskin sananvapaussuunnitelmia Twitterin suhteen. Hän kuitenkin arvelee, että Musk voi myös yllättää.

Elon Musk ja Bill Gates eivät ole yleisen käsityksen mukaan parhaita ystäviä, sillä heillä on ollut julkisia erimielisyyksiä ainakin koronaviruksesta, Marsin asuttamisesta ja kryptovaluutoista. Lisäksi Musk ei pidä siitä, että Gatesilla on meneillään avoin shorttaus Teslan osakkeilla.

Viimeisin kiista miljardöörikaksikon välillä liittyy Twitterin hankintaan. Musk aikoo ostaa palvelun noin 42 miljardilla eurolla.

Musk on puhunut halustaan ​​tehdä Twitteristä sananvapauden linnake omaksumalla rennompi lähestymistapa tviittien moderointiin. Hän haluaa myös päästä eroon alustan botti-ongelmasta ja tehdä Twitterin algoritmista avointa lähdekoodia. Gates arvelikin Muskin suunnitelman sananvapaudesta ”huonontavan” Twitteriä. Hän kertoi näkemyksistään esimerkiksi seuraavasti:

– Mitä hän ajattelee, jos sanotaan ”rokotteet tappavat ihmisiä” tai että ”Bill Gates jäljittää ihmisiä?”, Gates kysyi Wall Street Journalin tilaisuudessa.

– Vastaako tällainen ajatusta vähemmän äärimmäisistä valheista ja salaliittoteorioista, jotka leviävät todella nopeasti?

Gates muisti ylistääkin Muskia, sillä hän kutsui Muskin aikaa Teslan ja SpaceX:n johdossa ”tajuntaa räjäyttäväksi”. Gates sanoi hänen myös tehneen hyvää työtä kootessaan loistavia insinööritiimejä näissä yrityksissä.

– Minä vähän epäilen, ettei näin tapahdu tällä kertaa (Twitterissä), mutta meidän pitäisi olla avoimia, emmekä koskaan voi aliarvioida Elonia, Gates lisäsi.

Musk on puhunut myös ideoistaan ​​Twitterin kannattavuuden lisäämiseksi. Hän on maininnut muun muassa, että yritysten ja hallitusten tulisi maksaa palvelun käytöstä.