UUSIMMAT

Biostar esitteli kevytkäyttöön suunnatut H310-piirisarjan emolevyt

20.07.2018 17:56 | Muropaketin toimitus

Kevyeen koti- tai toimistokäyttöön suunnatut mikro-ATX-kokoiset emolevyt käyttävät Intelin H310-piirisarjaa.

Biostar on esitellyt kaksi uutta Intelin H310-piirisarjalla varustettua emolevyä, H310MHC:n ja H310MHD Pro:n. Pro-versio eroaa perusversiosta lähinnä parempaan äänentoistoon suunniteltujen Nichicon-kondensaattoriensa osalta.

Ominaisuuksiensa puolesta emolevyt ovat varsin karsittuja ja kohderyhmäksi onkin määritelty ”Home/Office”. Esimerkiksi M.2-liitäntöjä ei emolevyiltä löydy ja 3+1-vaiheinen virransyöttö prosessorille voi jäädä puutteelliseksi suorituskykyisempien 6-ytimisten prosessoreiden kanssa. TDP-arvoksi ilmoitetaan kuitenkin 95 wattia, joka on yhtenevä Coffee Lake -sukupolven kärkiprosessoreiden kanssa.

Emolevyiltä löytyy kaksi paikkaa muistikammoille. Korkein tuettu kellotaajuus DDR4-muisteille on 2666 megahertsiä. Massamuisteja varten on varattu neljä SATA3-liitäntää. Erillisnäytönohjaimelle on pyhitetty PCI Express 3.0 x16 -väylä. Lisäksi emolevyltä löytyy kaksi PCI Express 2.0 x1 -laajennuspaikkaa. USB 3.1 -liitäntöjä (Gen 1 Type-A) emolevyltä löytyy neljä. I/O-paneelista löytyy näyttöjä varten HDMI- ja VGA-liitännät, mikäli kokoonpanoon ei laita erillisnäytönohjainta. Pro-versiossa on lisänä DVI-I -liitäntä.

H310MHC ja H310MHD Pro -emolevyjen saatavuutta ja hinnoittelua ei ole toistaiseksi vahvistettu. Hinta asettunee todennäköisesti 50-80 euron luokkaan.