UUSIMMAT

Biostar myy Radeon RX Vega -referenssimalleja erityisesti kryptovaluuttojen louhijoille

07.12.2017 11:03 | Muropaketin toimitus

Biostar on tuonut myyntiin silminnähden muokkaamattomat versiot kolmesta jo aiemmin nähdystä Radeon RX Vega -näytönohjaimesta. Mallit ovat ilmajäähdytetyt RX Vega 56, RX Vega 64 ja vesijäähdytetty RX Vega 64.

Nyt esiteltyjen mallien speksit ovat täysin alunperin Vegojen julkistuksessa nähtyjä vastaavia, eikä myöskään näytönohjaimien ulkonäköön ole erityisesti puututtu. Biostar on aiemminkin, erityisesti emolevyillään, tähdännyt kryptovaluutan louhijoiden markkinaan, ja näytönohjaimet ovat luonteva jatkumo. Yhtiö muistuttaakin AMD:n mahdollistaneen enintään 12 grafiikkasuorittimen lohkoketjulaskennan verrattain tuoreissa ajureissaan.

Biostarin toimi on siitäkin mielenkiintoinen, että AMD juuri ilmoitti lopettaneensa kyseisten referenssimallien valmistamisen, jotta sopimusvalmistajien tuotteet lähtisivät paremmin vetämään. Tästä huomatta Biostar on ottanut edelleen referenssisuunnittelun mallit valikoimaansa. Kustomoitu suunnittelu ei selvästikään lisäisi suorituskykyä louhinnassa niin merkittävästi, että suunnittelun kustannukset olisivat järkevä investointi valmistajalta.

Biostarin asettamat ohjehinnat ovat RX Vega 56 -mallille 549 dollaria, ilmajäähdytetylle RX Vega 64 -mallille 689 dollaria ja vesijäähdytetylle mallille 799 dollaria. Suomessa muiden valmistajien mallien hinnat ovat tällä hetkellä  alimmillaan 569, 618 ja 729 euroa.

Biostarin julkistuksesta uutisoi Techpowerup.

Muropaketin uusimmat