Uusimmat

Bitfenix esitteli ATX-kokoisen version Pandora-kotelostaan

19.11.2015 14:37 Juha Kokkonen

pandora_atx_1

BitFenix on julkaissut uuden ATX-kokoisille emolevyille suunnatun version Pandora-tornikotelostaan. Uutuus on muotoiltu samalla tavalla kuin vuosi sitten julkaistu alkuperäinen pienikokoisempi Pandora, joka on tarkoitettu pienemmille micro-ATX- ja mini-ITX-kokoonpanoille. Keskeisiä muotoiluseikkoja ovat etupaneelin reunoille kaartuvat pikakiinnitteiset kylkipaneelit sekä etupaneelin 2,8-tuumainen ICON-värinäyttö (240 x 320 pikseliä), johon käyttäjä voi valita haluamansa logon. Pandora ATX:n ulkomitat ovat 203 x 510 x 558 mm (L x K x S) ja se painaa 9,92 kg.

Pandora ATX:n sisustan keskeisinä suunnitteluteemoina ovat toimineet tehokas jäähdytys ja komponenttien tyylikäs esillepano. Kotelon alaosan virtalähde- ja levypaikat on peitetty ”Power cover” -koteloinnilla. Sormiruuvikiinnitteisiä 2,5 ja 3,5 tuuman levyasemapaikkoja on kumpiakin neljä kappaletta (Core-versiossa 2 ja 3 kpl). 5,25 tuuman asemapaikkaa kotelossa ei ole laisinkaan. Laajennuskorttipaikkoja on seitsemän ja niihin sopii jopa 440 mm pitkä näytönohjain. ATX-virtalähteen maksimipituus on 220 mm.

pandora_atx_2

Kotelon jäähdytys on toteutettu vakiona yhdellä etupaneeliin sijoitetulla 140 mm tuulettimella (ei Core-versiossa) sekä yhdellä takapaneeliin sijoitetulla 120 mm tuulettimella. Jäähdytyksen laajennusmahdollisuudet ovat kattavat, sillä sekä katto- että etupaneeliin on mahdollista asentaa joko kaksi 140 mm tai kolme 120 mm tuuletinta. Vaihtoehtoisesti etu- tai kattopaneeliin voi asentaa jopa 360 mm jäähdytinkennon nestejäähdytystä varten ja kotelon mukana toimitetaan kiinnityskehikot pumpulle ja vesisäiliölle (ei Core-versiossa). Katossa jäähdyttimen maksimipaksuus on 60 mm ja etupaneelissa 80 mm. Etupaneelin, kattopaneelin ja pohjan ilmanottoaukoissa on irrotettavat pölysuodattimet. Prosessoricoolerin maksimikorkeus on 160 mm.

Pandora ATX:n suositushinta on 99 euroa karsitulle Core-versiolle sekä 119 euroa paremmin varustellulle perusversiolle. Uutuus tulee saataville Euroopassa joulukuun puolivälissä.

BitFenix Pandora ATX -tuotesivu