UUSIMMAT

BitTorrent-teknologiaa hyödyntävä Maelstrom-selain eteni avoimeen beetatestiin

13.04.2015 15:11 Petrus Laine

Uutisoimme viime vuoden joulukuussa BitTorrentin Project Maelstrom -selaimen kutsupohjaisesta alfatestistä. Maelstrom on selain, joka käyttää kaikkeen tiedonsiirtoon BitTorrent-vertaisverkkoa, mikä siirtää kuormaa pois verkkosivujen palvelimilta.

Nyt projekti on edennyt avoimeen beetavaiheeseen, joskin ainakin toistaiseksi selain on saatavilla vain Windows-käyttöjärjestelmille. Itse selain perustuu Googlen avoimen lähdekoodin Chromiumiin, mikä paistaa läpi paitsi identtisestä ulkonäöstä, myös esimerkiksi selaimet About-sivusta, jonka osoite on ”chrome://chrome”. Selaimen sisäinen versio on 37.0.2.1 ja koontiversio 5920655.

Selaimen asetuksista löytyy perinteisten asetusten lisäksi Torrent-asetukset. Käyttäjä voi määrittää esimerkiksi sivustojen streamaamiseen käytettävän välimuistin koon (minimissään kuitenkin 1 gigatavu, suositeltu koko 5 – 10 Gt), nopeusrajoitukset sekä sisään- että uloskulkevan liikenteen osalta ja maksimin siirrettävän datan määrälle halutulla aikavälillä. Käyttäjä voi lisäksi hallita paljonko juuri hänen konettaan ja nettiyhteyttään käytetään muiden ihmisten selailun auttamiseen.

BitTorrent, Project Maelstrom