Uusimmat

Blizzard ja Google DeepMind avaavat StarCraft II:n tekoälyjen seuraavaksi haasteeksi

09.11.2016 09:11 Muropaketin toimitus

Blizzard

Googlen DeepMind nousi suuriin otsikoihin sen AlphaGo-tekoälyn voitettua maailman toiseksi parhaimmaksi Go-pelaajaksi rankatun Lee Sedolin selvin lukemin 4-1. Nyt DeepMind on pureutumassa uuteen haasteeseen, kun työn alle on saatu Blizzardin suosittua StarCraft II -peliä opetteleva tekoäly.

Blizzard ilmoitti viikonloppuna pitämässään BlizzCon-tapahtumassa avaavansa StarCraft II -pelinsä tekoälyjen kehittäjille Googlen DeepMindin tukemana. DeepMind tulee saamaan peliin pienen varaslähdön, sillä muut kehittäjät pääsevät siihen käsiksi vasta ensi vuonna.

StarCraft II tuo tekoälyjen kehittäjien eteen monia täysin uusia pulmia. Ensimmäinen on tietenkin pelin reaaliaikaisuus. Reaaliaikaisia pelejä on toki pelattu ennenkin tekoälyjen toimesta, mutta niissä vastassa on ollut ennalta ohjelmoituja kenttiä, ei toista tekoälyä tai ihmispelaajaa. Oman haasteensa tuo myös ns. ”Fog of War”, jonka vuoksi pelaaja, oli se sitten tekoäly tai ihminen, näkee kentästä vain sen yksiköiden ja rakennusten välittömässä läheisyydessä olevat vastustajan yksiköt.

Tekoälylle on jouduttu luomaan myös keinotekoinen rajoite, sillä toisin kuin ihminen, se kykenisi klikkailemaan käytännössä rajattomalla nopeudella mitä tahansa. Tämän vuoksi Blizzard ja DeepMind rajoittavat tekoälyjen APM:n eli ”Actions per Minuten” huipputason ihmispelaajien tasolle.

Lisää DeepMindin ja Blizzardin avaamasta haasteesta voi lukea Hexuksen artikkelista ja DeepMindin blogista.