Boikotti laajenee: Facebook menetti nyt mainosrahaa myös Disneyltä

22.07.2020 12:22 | Muropaketin toimitus

Facebook on ollut viime aikoina Stop Hate for Profit -mainosboikotin kohteena. Liikkeeseen on lähtenyt mukaan useita suuryrityksiä ja nyt myös viihdejätti Disney.

CNET kertoo, että Disney on leikannut rajusti mainosbudjettiaan Facebookissa, koskien ainakin Disney Plus sekä Hulu -palveluita. Disney on tehnyt leikkauksia Facebook-mainostukseen kaikessa hiljaisuudessa, ilman eri ilmoitusta. Mainoskeskeytysten aikataulusta ei ole tarkkaa tietoa, eikä Disney ole kommentoinut asiaa.

Disney ei ole yksin, sillä boikotissa on jo mukana satoja yrityksiä – esimerkiksi Microsoft, Verizon, Volkswagen ja Sony Interactive. Kampanjan kipinänä toimivat useat kansalaisoikeusjärjestöt kuten NAACP ja Anti-Defamation League. Tavoitteena on saada Facebook taistelemaan aktiivisemmin vihajulkaisuja vastaan.

Disneyn mainosrahojen menettämistä Facebookin on vaikeaa ohittaa olankohautuksella, sillä se on ollut Facebookissa tämän vuoden alkupuoliskon aktiivisin mainostaja. Wall Street Journalin mukaan viihdejätti on käyttänyt pelkästään Disney Plus -suoratoistopalvelunsa mainostamiseen Facebookissa hurjat 210 miljoonaa dollaria.

Muropaketin uusimmat